Subwoolfer og Tix:

Full Eurovision-forvirring

Første Subwoolfer-navn har kommet «ut av mørket», ifølge statskanalen. Men forvirringen er total da bilder viser DJen side om side med mannen som skal skjule seg bak.

AVSLØRT: Her avsløres Tix som DJ'en til Subwoolfer direkte på Dagsrevyen tirsdag 10. mai. Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Subwoolfers DJ Astronaut er fjorårets norske Eurovision-bidrag Andreas Andresen Haukeland - bedre kjent under artistnavnet Tix - ifølge NRK.

Et klipp vist på Dagsrevyen tirsdag kveld viser tilsynelatende artistens karakteristiske solbriller og pannebånd titte fram da en person ikledd DJ-ens kostyme tar av seg maska.

- Vi tror det var Tix, sa NRKs nyhetsanker Ingvild Bryn.

Samtidig viser et bilde knipset under den norske finalen Haukeland og DJ Astronaut stående side om side.

Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

- Godt gjort!

Det hele får KK-redaktør Ingeborg Heldal til å klø seg i hodet.

- Jeg var på den norske finalen da Subwoolfer vant, og da sto Tix der uten astronautdrakt rett før ulvene skulle på. Skiftet han så fort? Eller kanskje de har skiftet astronaut? Eller kanskje de ønsker å skape ytterligere hype og forvirring? Det lykkes i hvert fall. Godt gjort å få så mye oppmerksomhet! skriver hun i en SMS til Dagbladet - og legger til:

- Tipper uansett Tix er der nede og leter etter Efendi fra i fjor.

Hvem som skjuler seg bak maskene til ulvene «Jim» og «Keith» tilhører imidlertid fremdeles mysterienes verden.

Dagbladets utsendte i Torino har snakket med artister som hevder å kjenne de maskerte artistenes identitet. De kan verken bekrefte eller avkrefte noe om «astronauten».

Se og Hør har forsøkt å komme i kontakt Haukelands manager, foreløpig uten hell.

POPULÆRE: Norges Eurovision-håp Subwoolfers er meget aktive på sosiale medier, og de er like hemmelighetsfulle der som i virkeligheten. Reporter: Ørjan Ryland. Video: Agusta Magnusdottir / Dagbladet Vis mer

- Fin startposisjon

Allerede i forrige uke var Subwoolfer på plass i Torino.

10. mai må de maskerte gladguttene i ilden mot forhåndsfavoritter som Ukraina, Nederland samt norske Amanda Tenfjord for Hellas, som per onsdag forrige uke befant seg på henholdsvis første-, niende- og sjetteplass på bettinglisten.

Norge lå på det tidspunktet på en åttendeplass, noe Stig Karlsen, Norges MGP-sjef, mener er helt innafor på nåværende tidspunkt.

- Det gjør at vi kan komme inn overraske. For dem som ligger veldig høyt på lista er det svært høye forventninger til at de må innfri, så jeg synes Norge har en fin startposisjon, sier Karlsen til Dagbladet, og legger til at bettinglistene ikke er en fasit, men en pekepinn.

LES OGSÅ: Linni Meister bekrefter forholdet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer