Agnes Kittelsen:

Full ekteskaps­forvirring

Det har ikke vært så enkelt å få forholdet på stell for superparet.

GIFT ELLER EI: Agnes Kittelsen og Lars Winnerbäck giftet seg i 2016, men ikke alt har gått helt etter planen. Det avslører sistnevnte nå. Foto: Tore Skaar / Se og Hør
GIFT ELLER EI: Agnes Kittelsen og Lars Winnerbäck giftet seg i 2016, men ikke alt har gått helt etter planen. Det avslører sistnevnte nå. Foto: Tore Skaar / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den norske skuespilleren Agnes Kittelsen (39), som er brennaktuell i NRK-snakkisen «Exit» i disse dager, er gift med den svenske musikeren Lars Winnerbäck (43). De to giftet seg i all hemmelighet i 2016, etter å ha vært forlovet i et års tid.

Tidligere i år kunne paret avsløre at de hadde blitt foreldre. Begge har barn fra tidligere forhold, men dattera som ble født den 7. mars var deres første sammen. Selv om paret er meget kjente i sine respektive land, er de nokså private av seg, og deler sjelden informasjon om privatlivet offentlig.

Derfor vekker deres nyeste avsløring oppsikt i både Norge og Sverige. Det skriver svenske Expressen.

- Jeg er lykkelig gift

I helga gjestet nemlig Winnerbäck det svenske tv-programmet «Luuk & Hallberg», der han kunne fortelle at han er i konflikt med den norske staten. Det hele har opprinnelse i at ekteskapet mellom han og Agnes Kittelsen aldri ble registrert i Norge.

- Jeg er veldig lykkelig gift med henne, men hun er derimot ikke gift med meg om man skal være vanskelig. Vi fikk barn i mars, en datter. Så ble det oppdaget at, eller det viste seg, at det ikke er registrert i Norge at Agnes er gift, fortalte han.

IKKE REGISTRERT: Ekteskapet mellom Winnerbäck og Kittelsen er ikke registrert i Norge, noe som sørger for merkelige problemer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
IKKE REGISTRERT: Ekteskapet mellom Winnerbäck og Kittelsen er ikke registrert i Norge, noe som sørger for merkelige problemer. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer

Med andre ord har registreringen av ekteskapet deres uteblitt i Norge, og derfor er det Kittelsen som står oppført som eneste foresatte i fødselsattesten. Artisten fortalte i tv-programmet at de flere ganger har prøvd å rette opp i feilen, men at det fortsatt ikke er blitt riktig.

Han hevder at han og kona flere ganger har tatt turen til Skattemyndighetene, der de skal ha fått beskjed om at alt er i orden og at farskapet er registrert. I ettertid har det derimot kommet kontrabeskjeder om at det er feil.

«EXIT»: De har penger, karriere og familie. Men de kjeder seg. Mørk og sjokkerende serie fra Oslos finansverden. Video: NRK/Rød Løper Vis mer

Pike Kittelsen

Dermed har heller ikke datterens navn blitt registrert, ettersom Winnerbäck ikke er oppført som far til barnet.

43-åringen avslørte ikke hva datterens egentlige er, men han kunne fortelle at hun nå er registrert med et helt annet navn - som staten har gitt henne. Dette er altså fordi det har skjedd en feil da farskapet hans skulle registreres.

- Så nå har den norske staten gitt datteren vår et navn. For de gjør det etter et halvt år om ikke de har fått det inn. Vi har gjort det her mange ganger, men det har liksom ikke kommet fram. Så nå heter hun Pike Kittelsen, røpte Lars Winnerbäck.

Han sier at den norske staten har stilt spørsmål ved hvorfor han ikke har et norsk personnummer, og kom med følgende spøk som et slags tilsvar da han gjestet programmet:

- At en svenske og en nordmann har giftet seg … Det har ikke skjedd siden unionsoppløsningen.

Ifølge Skatteetaten må man levere en original vigselsattest for å få et ekteskap inngått i utlandet godkjent i Norge.

LES OGSÅ: Stordalen: - Det nærmeste man kommer et under

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer