IKKE ALLTID ENIGE: Tom Sterri, Vibeke Sørlie, Guri Schanke og Geir Bie har hatt nok av diskusjoner etter at "Grease" begynte å rulle på TV-skjermen. Foto: Anders Myhren/Seher.no
IKKE ALLTID ENIGE: Tom Sterri, Vibeke Sørlie, Guri Schanke og Geir Bie har hatt nok av diskusjoner etter at "Grease" begynte å rulle på TV-skjermen. Foto: Anders Myhren/Seher.noVis mer

Full dommersplid i "Grease"

- Uenigheten er total. Hele tiden, forteller jurymedlem Geir Bie.

SEHER.NO: To finalesendinger er over i høstens "Grease", og fire finalister har så langt blitt sendt ut av de prestisjetunge live-sendingene. Anders Rydning, Christine Marie Aas Underland, Vegard Kristiansen og Malin Skjolde har alle måttet bite i det sure eplet.

Dermed er det ti deltagere som fortsatt holder fast i den store drømmen. Men også blant dommerne lever "konkurransen" i beste velgående.

Se videointervju med dommere og deltagere, samt bilder fra onsdagens forestilling, nederst i saken!

- Grusomt
Hvem som fortjener rollen som Danny, og hvem som fortjener å spille Sandy er én ting. Samtidig dreier spliden seg også om reglene om at hele par skal ryke ut av programmet - og ikke enkeltpersoner.

- Det er pyton. Rett og slett fordi den ene kan gjøre en ok jobb, mens den andre kanskje ikke helt klarer låta og så videre - og at hele paret da ryker. Vi har fått mange sinte mail om akkurat det de siste ukene, forteller én av juryens fire dommere, Geir Bie (43), til Seher.no.

Derfor er det viktigere enn noen gang at seerne holder tunga rett i munnen, mener Bie.

- Det er dessverre disse reglene vi må forholde oss til, for det er Danny og Sandy som par vi ser etter. Men det er jo snakk om enkeltindivider, så TV-seerne må virkelig holde tunga rett i kjeften når de skal stemme. Vi dommerne synes i hvert fall det er veldig vanskelig.

- Er det en enstemmig uenighet i juryen rundt dette?

- Totalt. Hele tiden. Det er helt grusomt, tror du vi synes det er stas eller? Jeg prøver å skjerpe meg, så jeg ikke skal slå Tom i hodet med noe hardt. Jeg har klart meg hittil, men neste gang kan han jaggu få, gliser Geir Bie, som ikke kan gjøre annet enn å akseptere at "slik er det".

- Dette konseptet har vært gjort både i England og USA tidligere. Vi følger jo reglene, for det er tross alt konseptets regler som gjelder - sånn som det er i Idol og andre ting, sier han.

Fikk sjokkbeskjed
I "Grease" er det seerne som bestemmer hvilke to par som må synge og danse om igjen, mens dommerne så bestemmer hvilket par som ryker ut. Geir Bie innrømmer at dette er noe som gjøres som en "sikkerhet" i juryen.

- Det er nødt til å være et sikkerhetsnett et eller annet sted. Og de som har originalkonseptet har nok gjort det for å sikre seg, ja. Det står så mye på spill, det er en veldig stor - og dyr - teateroppsetning det er snakk om. I Oslo Spektrum, til millioner av kroner. Personlig synes jeg det er en sunn vektbalanse mellom seerne og dommerne, mener 43-åringen.

For drøye to uker siden kom sjokkbeskjeden om at Christine Marie Aas Underland på mystisk vis måtte trekke seg fra konkurransen. Den avgjørelsen begrunner den populære TV-dommeren slik:

- Dramatisk er det jo fordi Christine er en strålende jente, som hadde som mål å komme seg helt opp og fram. Men nå har det seg sånn at man har en helse alle sammen, både fysisk og psykisk. Derfor tok Christine, i samarbeid med oss, en avgjørelse om at "vi stopper her".

- Var det Christine selv eller TVNorge som tok den avgjørelsen?

- Alle slike beslutninger tas sammen, sier Bie.

- Et utrolig showpar
Det var Vegard Kristiansen og Malin Skjolde som sist onsdag måtte forlate det populære TVNorge-programmet. Etterpå ble de to nedrent av programledere og dommere, som ønsket paret lykke til på den videre veien - uten TVNorge-kameraer til stede, i hvert fall ikke foreløpig.

- Jeg har fulgt med Vegard før, i "Dansefeber" og slike ting. Det jeg har sagt til dem er at de kanskje ikke er den perfekte Danny og Sandy. Men de er et utrolig showpar, og vi kommer til å se dem på mange scener framover. Det beste er at de har fått vist seg for publikum og produsenter. Det er synd de måtte forlate oss, forteller Bie.

For andre gang på rad måtte Nicoline Berg Kaasin og Orji Okorofor gjennom "omdansen" for å redde plassen. Og Bie legger ikke skjul på at han synes Orji passer godt i rollen som "Danny". Samtidig avslører han at juryformann Tom Sterri langt fra er enig.

- Nei, vi er jo ikke enige! Men den diskusjonen har vi lagt bak oss, nå er vi bare her, parene skal få utvikle seg - og så er det jo alltid sånn at det beste paret kommer til å vinne. Det blir spennende å se hvoredan utviklingen blir i de neste ukene, for det skjer jo noe fra uke til uke.

Selv er Nicoline og Orji litt usikre på hvorfor de igjen måtte overbevise dommerne to ganger i løpet av én kveld.

- Fordi vi er dårlige til å blogge? Nei, det er vanskelig å si. Kanskje ikke folk ser på meg som Danny da, men Nicoline er jo en Sandy folkens! sier Orji Okorofor til Seher.no.

Har du et tips om "Grease"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Her er de nye "Grease"-parene

Se videointervju med dommere og deltagere her:

[obj:media:6947]Se bildene fra onsdagens forestilling under:

SPREK OPPTREDEN: Alexandra Joner fikk skryt av dommerne. Foto: Stella Pictures
GIKK VIDERE: Malin Schavenius & Eivind Dundas Andresen jublet over å ha fått en sikker plass. Foto: Stella Pictures
FIKK SKRTYT: - De sa kjør på, ikke stopp - og at vi har noe i denne bransjen å gjøre. Det er positivt å høre, det er jo fagfolk som sier det, sier Vegard Kristiansen om skrytet han og Malin fikk - til tross for at de mågtte forlate on sdagens "Grea Foto: Anders Myhren/Seher.no.
IMPONERTE: Camilla var tilbake i "Grease", og sammen med Bjørnar slapp hun denne gangen den fryktende omdansen. Foto: Stella Pictures
VIDERE: Kai Thomas imponerte dommerne - igjen. Foto: Stella Pictures
NY OMDANS: Orji begynner å bli vant til å gjøre ting på ny - men slapp også denne gang med skrekkken. Foto: Stella Pictures
SMILTE: Alexandra strålte igjen etter å ha sjarmert publikummere og TV-seere i senk. Foto: Stella Pictures
Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.