INNE I VARMEN: Tibets åndelige leder Dalai Lama tok imot Se og Hørs lusekofte med sitt sedvanlige varme smil. Foto: Espen Solli
INNE I VARMEN: Tibets åndelige leder Dalai Lama tok imot Se og Hørs lusekofte med sitt sedvanlige varme smil. Foto: Espen SolliVis mer

Fryst ut av regjeringen – kom inn i Se og Hør-varmen

Dalai Lama viste frem et stort smil og takket så mye da han fikk Se og Hørs lusekofte.

SEOGHØR.NO: Dalai Lamas (78) Norgesbesøk denne uken har blitt heftig debattert. Store deler av det offentlige Norge – med statsminister Erna Solberg (53), utenriksminister Børge Brende (48) og stortingspresident Olemic Thommesen (58) i spissen – har nemlig nektet å hilse på ham.

Grunnen er at politikerne er redd for at Norges anstrengte forhold til Kina skal bli ytterligere betent. Kineserne har nemlig lite til overs for Dalaiens kamp mot kinesisk innblanding i fjell-landet Tibet.

Den kalde skulderen Fredsprisvinneren fra 1989 har blitt møtt med har vekket harme i folket, og mange mener det er pinlig at norske politikere lar seg presse av kinesiske myndigheter på denne måten.

Smilte og lo. Derfor varmet luskoften fra Se og Hør ekstra godt da den vennlige munken fikk gaven utenfor Nobelinstituttet i Oslo.

- Tusen takk. Det var veldig fint, sa den religiøse lederen til Nobelinstituttets Anne-Marie Schulmann, som overbrakte Se og Hørs gave.

Hun kunne fortelle at 78-åringen – som er kjent for sin humoristiske sans – smilte og lo godt av at han fikk en varmende gave etter den kalde skulderen fra regjeringen…

Den tidligere Fredsprisvinneren ble møtt av snø da han landet på Gardermoen onsdag – og de neste to dagene kan by på temperaturer ned i tre grader. Da varmer det nok ekstra godt med en lusekofte over hans karakteristiske rustrøde og safrangule munkekappe.