Fryktet voldtekt og drap

NRK-kjendisen forberedte seg på det verste, da hun og samboeren ble angepet av ranere i deres eget hjem.

OPPLEVDE MARERITTET: NRK-programleder Elin Ruhlin Gjuvsland opplevde sammen med sin samboer Arild Opheim å bli bundet og truet på livet av utenlandske ranere - i sitt eget hjem. Foto: Stella Pictures
OPPLEVDE MARERITTET: NRK-programleder Elin Ruhlin Gjuvsland opplevde sammen med sin samboer Arild Opheim å bli bundet og truet på livet av utenlandske ranere - i sitt eget hjem. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Elin Ruhlin Gjuvsland (38) og hennes samboer Arild Opheim (35) opplevde 18. desember i fjor å bli utsatt for et brutalt ran i deres egen leilighet i Oslo, ifølge Se og Hør Weekend.

Ifølge dommen - som ble avsagt i forrige uke - hadde de to ranerne tatt seg inn i de fornærmedes soverom ved 05-tiden om morgenen. NRK-paret ble bundet på hender og føtter, mens de lå på soverommet.

I løpet av ranet skal Gjuvsland også ha blitt slått i hodet og både hun og samboeren hadde reell frykt for at hun ville bli voldtatt, ifølge domsslutningen.

Ifølge bladeet stakk ranerne til slutt av med fire Iphone-telefoner, fire bankkort, en bærbar datamaskin og en champagne-flaske. De hadde klart å få ut 10 000 kroner fra minibanker før kortene ble sperret.

En 18-åring fra Algerie tilsto forholdene og har blitt dømt til ett år og syv måneder i fengsel for grovt ran. Den andre ransmannen har rømt fra landet, og er fortsatt på frifot, skriver Se og Hør Weekend.

Skriver bok
Bladet hevder NRK-paret nå planlegger å skrive bok om marerittet.

I mars fikk de ifølge Se og Hør Weekend en støtte fra Fritt Ord til manusutvikling av dokumentar og debatt-boken «Ubudne gjester».

Hverken rådgiver Elin Bech Lutnæs i Fritt Ord, eller Elin Ruhlin Gjuvsland og Arild Opheim vil kommentere opplysningene overfor bladet.

Ranerens advokat, Amir Hossein Mirmotahari sier tiltalte vil anke saken, fordi de mener straffen er for høy.

Politiet mener imidlertid straffen er for lav, og vurderer selv å anke.

- Vi vurdrerer også å anke saken på selvstendig grunnlag. Vi la ned påstand om to års fengsel, sier politiadvokat og påtaleansvarlig i saken, Henning Holtaas til Se og Hør Weekend.

Les mer om saken i Se og Hør Weekend

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: TV-stjerne ba om å bli fengslet

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer