Filip og Astrid Ingebrigtsen:

Fryktet skyllebøtte: - Jeg hadde fått høre det

Astrid Ingebrigtsen puster lettet ut etter ektemannens bragd.

VINNER: Filip Ingebrigtsen knuste storebrorens rekord under Diamond League i helgen. Det er kona Astrid lettet for.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VINNER: Filip Ingebrigtsen knuste storebrorens rekord under Diamond League i helgen. Det er kona Astrid lettet for. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Løpetalentet Filip Ingebrigtsen (26) er en av landets aller største stjerner innen friidrett, og i helgen knuste han storebror Henriks (28) rekord under Diamond League i London.

Familien Ingebrigtsen har fascinert en hel idrettsverden med evnen til å skape toppresultater, til pappa og trener Gjert Ingebrigtsens (53) store glede. Tre av Gjerts sønner er nemlig i verdenseliten.

Også gjennom NRK-serien «Team Ingebrigtsen» har vi fått følge familien gjennom oppturer og nedturer, og diskusjoner både om idretten og privatlivet står i fokus.

På hjemmebane er det nemlig liten tvil om at lykken smiler for brødrene. I september i 2018 giftet Filip seg med kjæresten Astrid Mangen Ingebrigtsen (25).

Upåvirket

Ekteparet flyttet til Oslo rett etter bryllupet, til stor skuffelse for treneren, som helst vil ha sønnene samlet hjemme i Sandnes.

Når Filip nå har tatt både personlig rekord og familierekord på løpebanen, ser det derimot ikke ut til at flyttingen har påvirket løperen noe særlig - noe kona Astrid ser på som en lettelse.

- Jeg hadde nok fått hørt det fra Gjert om det ikke gikk så bra. De er jo veldig mye ute og reiser, men det er fint å se at flyttingen ikke har påvirket han i negativ retning. Det er betryggende å vite, sier hun i et intervju med Dagbladet.

I selvbiografien «Kunsten å oppdra en verdensmester», har Gjert innrømmet at han tidvis ikke har vært nevneverdig begeistret for at sønnene har fått seg kjærester. Han har nemlig vært redd for at de skal stjele for mye tid og oppmerksomhet.

Ikke dårlig stemning

Til tross for at Gjert tidligere ikke har vært særlig fornøyd med sønnenes kjærester, har han senere innrømmet at han har endret mening. Ifølge Astrid er det derfor ikke noe å si på stemningen dem imellom.

- Gjert har ikke sagt så mye til meg direkte, men jeg vet at han har vært litt kritisk til Filip. Det er ikke noe dårlig stemning mellom oss, sier Mangen Ingebrigtsen i intervjuet.

Paret, som har vært sammen siden 2012, bodde tidligere fire år sammen i Sandnes. Nå har de snart vært gift i ett år, og skal ha funnet seg godt til rette i Oslo.

- Jeg begynte i ny jobb rett før bryllupet, også flyttet vi rett etter. Det har vært hektisk, men nå er vi kommet til rette. Det har vært et veldig fint år, forteller hun.

Full forståelse

Astrid er, i likhet med Filip, en aktiv friidrettsutøver. Hun er sprinter og konkurrerer på 100- og 200 meter. Hun har flere NM-medaljer i friidrett.

View this post on Instagram

Fint sted, god trening og bra fyr🙌🏻🏔👫

A post shared by Astrid Mangen Ingebrigtsen (@astridmangeningebrigtsen) on

- Jeg tror det har vært veldig viktig for Filip, at jeg forstår hva det går i, det har han sagt også. Jeg har forståelse for hvor mye arbeid han legger ned i idretten og hvor mye det betyr for ham. Det er fælt å bli skada og at ting ikke går som han ønsker, har hun tidligere sagt i et intervju til Dagbladet, og la til:

- Jeg har visst hva man skal si i de situasjonene, og hvordan jeg skal forholde meg til ham. Så gjelder det å tenke på andre ting, også. Selv om idretten er viktig der og da, er det andre ting som er like viktig, som familie.

LES OGSÅ: - Overrasket med tatovering

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer