Shay Mitchell ble mamma:

Fryktet ny skrekk-opplevelse under fødselen

Den nybakte moren deler detaljer om den 33 timer lange fødselen av datteren.

NYBAKT MAMMA: Skuespiller Shay Mitchell deler åpenhjertig om redselen før datterens ankomst i ny YouTube-video. Foto: NTB Scanpix
NYBAKT MAMMA: Skuespiller Shay Mitchell deler åpenhjertig om redselen før datterens ankomst i ny YouTube-video. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det var i juni at «Pretty Little Liars»-stjernen Shay Mitchell (32) avslørte at hun ventet barn med kjæresten, Matte Babel (39). Det gjorde hun i form av en video på YouTube under tittelen «Guess Who's Preggers?» og på sin egen Instagram-konto.

Nesten fire måneder senere kan stjernen dele nok en gladnyhet med fansen sin på Instagram. På søndag kunne nemlig Mitchell fortelle at parets etterlengtede datter hadde meldt sin ankomst.

Nyheten om familieforøkelsen delte Mitchell også denne gangen på Instagram med sine over 26 millioner følgere.

- Gir aldri slipp, skrev hun til bildet.

View this post on Instagram

Never letting go...

A post shared by Shay Mitchell (@shaymitchell) on

Var redd noe var galt

Gjennom sin egen YouTube-kanal har Mitchell latt fansen få følge graviditeten, og derfor er det kanskje ikke så overraskende at det er nettopp der hun deler detaljer om fødselen sin også. I den siste episoden av YouTube-serien sin, «Almost Ready», får fansen et innblikk fra vannet gikk på baderommet til skuespilleren og frem til sykehuset hvor fødselen fant sted.

På vei til sykehuset filmer Mitchell seg selv, og det vises tydelig at hun er bekymret, noe hun også uttrykker i YouTube-videoen.

- Jeg trodde virkelig at jeg kunne være hjemme i lang tid, nei. Spesielt når han spør meg om jeg kan føle at hun beveger seg, og jeg ikke kan det. Dette gjør meg redd, det gjør det virkelig. For den siste gangen jeg følte smerter som dette, var ikke en god opplevelse, forteller Mitchell, ifølge E Online.

Det er noe uklart om skuespilleren refererer til «han» som kjæresten, Matte Babel, eller fødselslegen sin.

SE TV: På Instagram avslørte Shay Mitchell nylig at hun er gravid. Nå røper hun kjønnet på babyen i denne elleville videoen. Video: @shaymitchell Vis mer

Hendelsen stjernen refererer til er sannsynligvis da hun opplevde en spontanabort. Den private avsløringen kom da 32-åringen i begynnelsen av januar delte et ultralydbilde av et foster, sammen med en emoji av et knust hjerte. Deretter delte hun en lengre tekst hvor hun avslørte at hun hadde spontanabortert og mistet barnet sitt, året før.

Heldigvis opplevde ikke Mitchell alvorlige komplikasjoner denne gangen, og fikk beskjed av legene på sykehuset at alt sto bra til med datteren i magen. Men skuespilleren hadde likevel en lang og smertefull fødsel foran seg. En fødsel som skulle vise seg å vare i over ett døgn.

Ifølge E Online fikk Mitchell oksytocin (et hormon som kan brukes for å starte rier, ifølge forskning.no) etter hele 13 timer. Dette kan få fortgang på fødselen, men riene blir samtidig kraftigere.

BLEIEBRUKER: Skuespiller Shay Mitchell avslører bruk av bleie. Video: Shay Mitchell/Youtube Vis mer

- Mest intense opplevelsen

I videoen ser man Mitchell kjempe med tårer i øynene og etter nesten et døgn inn i fødselen vurderer hun å få epidural.

- Jeg tror helt ærlig at jeg er nødt til å få en epidural, forteller Mitchell til en av legene - som svarer med at hun fortsatt bare er i det tidlige stadiet av fødselen.

Hele 33 timer etter at vannet gikk for skuespilleren, får hun beskjed om at hun kan begynne å presse. Til slutt får hun sin nyfødte datter i armene.

- Jeg kan ikke. Dette er så sykt. Herregud. Jeg var 99 prosent glad for å møte henne og et prosent glad for å kunne spise noe, ler Mitchell i YouTube-videoen.

- Dette er definitivt den mest intense opplevelsen i livet mitt. Jeg og Matte er foreldre og jeg kan ikke tro det. Vi trodde at det å være gravide var en reise, men nå forstår jeg at vi så vidt har begynt.

FØDSEL: Den svenske toppbloggeren Kenza Zouiten Subosic ble mor 14. juni etter mange vansker. Video: Kenza Zouiten Subosic. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Bloggeren blødde nesten i hjel under sin forrige fødsel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer