- Fryktet livet var over

Jon Lundemoen kollapset etter TV-suksessen.

TØFFE DAGER: - Jeg begynte å gråte, og trodde jo at jeg fikk hjerteinfarkt, sier den tidligere «Farmen»-deltageren Jon Lundemoen om panikkanfallene han opplevde på ferie på Gran Canaria. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
TØFFE DAGER: - Jeg begynte å gråte, og trodde jo at jeg fikk hjerteinfarkt, sier den tidligere «Farmen»-deltageren Jon Lundemoen om panikkanfallene han opplevde på ferie på Gran Canaria. Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO:  Jon Lundemoen (29) var i fjor høst en av de aller mest framtredende skikkelsene i TV 2-suksessen «Farmen». Tiden etterpå har ikke bare vært lett for den tidligere reality-deltageren, som til daglig livnærer seg som stylist og blogger.

Det startet bra for Jon etter at han kom seg hjem fra gården i Valdres. Der hadde han vært i nesten ti uker - med harde fysiske påkjenninger og lite mat. Det som skjedde var imidlertid at han trosset TV 2s egen psykolog, som mente Jon burde hvile og hente seg inn etter det voldsomme presset han hadde vært utsatt for i løpet av TV-innspillingen.

- Jeg gikk fra dag én i gang med å jobbe igjen. Jeg måtte ta igjen tapt arbeid, i tillegg til at jeg fikk mange nye tilbud og presseforespørsler. Trøkket var stort. Jeg jobbet fra morgen til kveld. Alt dette førte til at jeg ble ekstremt utslitt, forteller han til Se og Hør.

Etter hvert gikk det opp for Jon at han måtte roe seg ned. Og i slutten av mars i år dro han på ferie til Gran Canaria med sin gode venn Magnuss Lepore - for å få seg en pause fra alt. Det var da det smalt skikkelig.

- Det fungerte ikke slik jeg trodde i det hele tatt. Etter bare én dag i Syden sa det stopp. Det begynte med at jeg fikk hjertebank som bare ble kraftigere og kraftigere. Jeg skjønte ikke helt hva det var. Etterpå fikk jeg store problemer med å puste, som at noen prøvde å kvele meg. Jeg fikk panikkanfall.

En av Jons venner fikk brakt ham til legevakta. Der fikk han beskjed om at han var overarbeidet, og at han var nødt til å roe seg ned for en periode.

- Hvordan opplevde du dette anfallet?

- Det er uten tvil det jævligste jeg noensinne har opplevd. Jeg begynte å gråte, og trodde jo at jeg fikk hjerteinfarkt. Jeg visste ikke hva som skjedde, for jeg har aldri følt noe i nærheten av dette på min egen kropp. Jeg var livredd for at jeg ikke skulle overleve, erkjenner han til Se og Hør.


Nå har den tidligere «Farmen»-deltageren flyttet tilbake til barndomshjemmet sitt like utenfor Haugesund. Der har han startet opp sitt eget blogg-TV som har fått navnet J-Lu på bloggen sin jonlundemoen.blogg.no, der han tar pulsen på moter og trender. I tillegg reiser han rundt og gjør ulike freelancejobber.LES OGSÅ: Brøt med faren som 17-åring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer