Erlend Elias Bragstad fra «Farmen kjendis»:

Fryktet isolasjonen i «Farmen kjendis»

Erlend Elias var ikke i tvil om hva som ble en av hans største utfordringer på TV 2-gården.

BLIR BONDE: Se og Hør møtte stylist og moteekspert Erlend Elias et par dager før han dro inn på Farmen-gården. På hotellrommet hadde han tatt med seg litt mer enn det som er lov. Her viser han fram de få tingene han får ha med seg hundre år tilbake i tid. Video: Ingrid Cogorno / Reporter: Miriam Bakkejord Vis mer Vis mer
Publisert

(Se og Hør): Erlend Elias Bragstad kunne i første episode av den nye «Farmen kjendis»-sesongen glede seg over å bli valgt til storbonde.

Men da Se og Hør møtte ham rett før han flyttet inn på realitygården innrømmet han at han gruet seg til deler av bondelivet.

- Jeg liker ikke å være isolert. Det kommer nok til å bli en av mine største utfordringer inne på gården, sier 34-åringen.

De få kvadratmeterne han har til disposisjon før avreise er fylt til randen av store kleshauger, utallige smykker, solbriller, sminkeprodukter og annet tilbehør.

STORBONDE: Erlend Elias ble valgt til storbonde i den første uken av «Farmen kjendis». Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet.
STORBONDE: Erlend Elias ble valgt til storbonde i den første uken av «Farmen kjendis». Foto: Bjørn Langsem, Dagbladet. Vis mer

Bragstad er smertelig klar over den korte og krystallklare pakkelista som gjelder, som også inkluderer helt nye tilskudd til garderoben fra sponsorer og samarbeidspartnere.

- Det er nettopp derfor jeg har med så mye klær. Jeg må se hva som passer sammen med de nye klærne, og sette sammen antrekk, poengterer nordlendingen, som jo er stylist og sminkør.

Kjendisstylisten har akkurat kommet hjem fra et «bekymringsfritt» opphold i Los Angeles, der han blant annet har feiret 17. mai med Marius Borg Høiby og Kygo, og snakker om shopping og biler uten tak.

Nå sitter han på et hotellrom i Halden og prøver å få tida til å gå. Bragstad har takket ja til å delta i neste utgave av «Farmen kjendis», og må - som en del av forberedelsene - innlemmes på et hotell i dagene før innspillingen.

Drukner i klær og smykker

- Hallo. Husker du når massasjetimen min begynner? Kan jeg få en iskald cola, forresten? Henter du meg når jeg kan ta en røyk?

Den fargesprakende nordlendingen har en produksjonsmedarbeider på tråden, han som passer på at ingen av kjendisene møter på hverandre i gangene før innspillingen. Det er et lite stykke logistikkunst.

- Jeg er han skrulla

Det er slik vi er vant til å se og høre ham.

Fryktet isolasjonen i «Farmen kjendis»

Helt siden Erlend Elias gikk ut av komfortsonen gjennom flere serier hos DBTV, der han både søkte lykken og var urutinert festivaldeltaker, har han opprettholdt imaget som småprippen og forfengelig fargeklatt - en som ikke liker å få skitt under neglene.

- Folk har dannet seg et bilde av meg, og det er noe jeg helt og holdent har skapt selv. Jeg er han lille skrulla med masse bling-bling og sminke, han som drikker champagne og spiser jordbær. Og det er helt greit at folk tenker sånn, sier Bragstad, før han legger til:

Fryktet isolasjonen i «Farmen kjendis»

- Jeg er forresten ikke spesielt glad i champagne. Ha-ha.

Én av grunnene til at Bragstad takket ja til «Farmen», er nettopp for å vise at «diamanten har flere fasetter», som han så fint sier det selv.

Løs kanon

- Jeg tror ikke det er så mange som tenker over at jeg har vokst opp i Nord-Norge med fiske, jordbruk og vill natur. Jeg har hjulpet bestefar med ljåen, slipt kniver, lært å strikke og hjulpet pappa med huset. Blant annet, sier Bragstad, som har samisk opphav.

- Jeg må bare gå tilbake i tid, i hodet, og finne fram det jeg lærte. Jeg kommer til å stå på og ta oppholdet på alvor, sier Bragstad bestemt, og legger til:

- Jeg er en løs kanon, men skal etter beste evne forsøke å unngå intriger og konflikter. Jeg blir sint hvis folk irettesetter meg på usaklig grunnlag, eller er frekke i kjeften. Heldigvis er jeg blid igjen etter ett minutt.

34-åringen kommer dog til å slå seg vrang hvis han blir spurt om å slakte et dyr, eller sløye en fisk.

Klipp fra TVNorge-programmet "Kjendiskveld med Magnus Devold" der Erlend Elias blir skremt av Magnus Devold. Vis mer

- Vi får ikke såpe med lukt, og jeg har ikke lyst til å gå rundt og lukte fisk. Nei, det kommer ikke til å skje.

Mørkeredd

Det er riktignok ikke de hygieniske forholdene, som var betydelig enklere for 100 år siden, Bragstad frykter mest foran tv-oppholdet.

- Jeg vet at det ikke vil bli noe problem å gå uten sminke, eller være uten sosiale medier. Men jeg er skikkelig mørkeredd, så det å gå på do om natta ...

Han avbryter seg selv, og fortsetter:

- Fy faen, hvis jeg blir valgt ut til å bo i en sånn hytte (første- eller andrekjempehytte, journ.anm.), da dør jeg. Herregud.

Også det å være «innestengt» på et relativt lite område over lengre tid, som nevnt tidligere i saken, er Bragstad sikker på at han kommer til å måtte jobbe med.

Vil overvinne frykt

- Jeg er sosial, men jobber alene og er veldig glad i egentid. Å jobbe i team er en barriere jeg må bryte, jeg kan fort bli urolig, sier han.

34-åringen har tidligere vært åpen om dødsangst, etter at han fikk kreft for et par år siden, og har gått i behandling hos psykolog for å overvinne frykt.

Behandlingen har, ifølge ham selv, også handlet om overgrep han opplevde i tenårene - som han først snakket om overfor «God Kveld Norge» i fjor høst.

- Jeg har fått diagnosen posttraumatisk stressyndrom, som er noe jeg må ta hensyn til. «Farmen» er kanskje god PR, men for min del handler det mye mer om å jobbe med meg selv.

VILLE BRUKE «FARMEN» TIL Å JOBBE MED SEG SELV: Erlend Elias legger ikke skjul på at han hadde store forventninger til sitt opphold på TV 2-gården. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør.
VILLE BRUKE «FARMEN» TIL Å JOBBE MED SEG SELV: Erlend Elias legger ikke skjul på at han hadde store forventninger til sitt opphold på TV 2-gården. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør. Vis mer

- Kanskje jeg bryter sammen på tv, hvem vet. Jeg synes det er viktigere å vise at man bare er et menneske, sier Bragstad.

Ikke redd for hets

Han kvitter seg med den alvorlige minen, og skyter inn:

- Kanskje kommer jeg ut igjen og vil starte en bondegård? Eller kanskje jeg får en trang til å ta plastiske operasjoner i «hue og ræva», etter å ha sett meg selv i «Farmen»-tilstand? Vel, uansett hvor langt jeg kommer, så vil jeg forandre meg på en eller annen måte.

34-åringen understreker at han ikke er redd for eventuell hets og negative tilbakemeldinger fra «Farmen»-seerne når programmet har premiere neste år. Heller ikke om det går på bekostning av hans homofile legning, som tv-profil Tore Petterson fikk kjenne på kroppen i forrige sesong.

- Det preller av som vann på gåsa. Så lenge jeg kjenner meg selv igjen på tv, får folk skrive akkurat det de vil.

Og for ordens skyld, Erlend Elias har vært kreftfri siden 2015.

LES OGSÅ: - Jeg visste ikke hvem noen var

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer