Fryktet han aldri skulle stå på scenen igjen

Konas død satte enorme spor hos Benny Borg.

TRAGISK DØDSFALL: 19. september i fjor måtte Benny Borg følge kona Liv Jacobsen til graven. Sangerens kone døde av hjerneslag. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no
TRAGISK DØDSFALL: 19. september i fjor måtte Benny Borg følge kona Liv Jacobsen til graven. Sangerens kone døde av hjerneslag. Foto: Adéle C. Blystad/Seher.no Vis mer

SEOGHØR.NO: 19. september i fjor måtte Benny Borg (68) følge kona Liv Jacobsen til graven. Sangerens kone døde av hjerneslag.

To måneder seinere på Dizzie Showteater, med «Cornelis, Elvis, Cash & co.» gjennomfører Borg sin første sceneopptreden etter han mistet kona. Han velger å fortelle om kona i en av historiene som introduserer låtene.

- På forhånd lurte jeg på om det kom folk for å se meg eller for å se en sørgende mann. Jeg så at noen ble brydd da jeg nevnte min kone, så den delen har jeg tatt ut av forestillingen, sier Benne Borg til Dagbladet.

Sammen med kona hadde Benny Borg kjøpt hus i Sør-Frankrike, midt mellom to vingårder. Der hadde paret tenkt til å tilbringe mye tid sammen. Artisten er åpen om hvordan han har beiarbeidet sorgen etter det tragiske dødsfallet.

- Jeg er et sosialt menneske, men verdens dårligste til å ringe opp venner. I denne perioden har jeg virkelig oppdaget hvordan venner har stilt opp og vært der for meg. Eller latt meg være alene hvis jeg trengte det. Det å miste en livsledsager for tidlig er vanskelig å forestille se. Alt blir kaotisk. En forferdelig sor. Men det er en ting å sørge, noe annet å dyrke sorgen. Hverdagen går sin stille gang, så er det plutselig noe som trigger deg og du faller litt sammen. Nå kan jeg i hvert fall snakke om det ute å bryte sammen, sier Borg til avisen.

Liv og Benny giftet seg i august 1980.

LES OGSÅ:   Benny Borgs kone døde