Brast i gråt:

Fryktet forholdet skulle være over

Tårevått da «Farmen»-paret brått ble revet fra hverandre. - Jeg tenkte: «Da var det kapittelet i livet mitt over», forteller Andrea Rosli.

TOK TIL TÅRENE: Andrea Rosli var svært lei seg da Lasse Fredheim måtte forlate gården. Foto: TV 2
TOK TIL TÅRENE: Andrea Rosli var svært lei seg da Lasse Fredheim måtte forlate gården. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert

Høstens semifinalister er omsider klare. Etter at Hanne Mathea Friis (22) og Ivana Miric (28) måtte takke for seg under finaleukens første dag mandag, var det onsdag Lasse Fredheims (26) tur til å pakke sekken.

Dermed er det Bente Rabba (54), Henrik Eijsink (26) og Andrea Rosli (24) som søndag skal knive om ta seg helt til topps i konkurransen.

I år, som i tidligere sesonger, er det ei hytte og en bil som venter én av dem.

Finaleuken på «Farmen» er i full gang og i onsdagens episode blir det gråtkvalt stemning når en av forpakterne må forlate gården. Video: Rød Løper / TV 2 PLAY. Reporter: Luna Lea. Vis mer

Tre konkurranser

Onsdagens gårdskonkurranser var tredelt. De fire gjenværende deltakerne skulle først lafte et geiteskjul, for deretter å føre hver sin geit opp på taket av skjulet. Her var det Rabba som til slutt viste seg sterkest.

De tre som fortsatt ikke hadde tatt seg videre, skulle deretter konkurrere i matlaging. Seiret gjorde Andrea Rosli.

Dermed sto det mellom Henrik Eijsink og Lasse Fredheim i den siste øvelsen - i smia. Der var det førstnevnte som seiret, noe som altså førte til at Fredheim måtte reise hjem, få dager før den store finalen finner sted.

- Føltes overflatisk

For trofaste «Farmen»-seere er det ingen hemmelighet at Andrea og Lasse i mange uker har hatt en åpenlys romanse på gården. Derfor kom det kanskje heller ikke som en stor overraskelse at tårene satt løst hos Rosli da 26-åringen fra Haugesund måtte forlate Li gård for godt.

- Ja, jeg begynte å gråte. Men det skjedde ikke før etter at Lasse hadde gått, så han fikk ikke med seg det, forteller «Farmen»-Andrea til Se og Hør.

VINKET FARVEL: Bare tre deltakere kan vinne «Farmen» etter at Lasse Fredheim onsdag måtte reise hjem. Foto: TV 2
VINKET FARVEL: Bare tre deltakere kan vinne «Farmen» etter at Lasse Fredheim onsdag måtte reise hjem. Foto: TV 2 Vis mer

Hun fortsetter:

- Alt var veldig rart, for det skjedde så brått - så brått man ser det på TV. Han står der, jeg gir ham en klem, og så er han borte. Det føltes så overflatisk bare å gi ham en klem og si adjø uten å få sagt alt jeg egentlig hadde lyst til å si.

- Voldsomt

Ifølge 24-åringen tok det bare sekunder før Fredheim hadde forlatt den idylliske og etter hvert ganske tomme gården.

- Det føltes veldig voldsomt. Vi hadde ikke snakket så mye om 2022 heller, så jeg tenkte: «Da var vel dette det da, da var dét kapittelet i livet mitt over. Ha det bra». Det var derfor jeg reagerte som jeg gjorde.

GOD KLEM: Lasse Fredheim og Andrea Rosli ga hverandre denne avskjedsklemmen før Fredheim forlot gården. Foto: TV 2
GOD KLEM: Lasse Fredheim og Andrea Rosli ga hverandre denne avskjedsklemmen før Fredheim forlot gården. Foto: TV 2 Vis mer

Hun visste samtidig at det uansett var snakk om få dager før de to fikk se hverandre igjen.

Men:

- Der var den delen av «Farmen» over for meg for alltid. Det var veldig mange ubesvarte spørsmål. Jeg regnet jo med at vi skulle ha kontakt i 2022, men jeg visste ikke på hvilken måte.

Varm avskjed

- Så du var faktisk redd for at det du og Lasse hadde, skulle være over for godt?

- Ja, jeg var redd for at forholdet skulle være over der og da, men det skal sies at det ikke var en reell redsel. Han hadde ikke gitt meg noen signaler som skulle tilsi det. Jeg følte han hadde mye å stille opp med i en «Farmen»-finale og, så alt ble ganske trist og dumt, forteller Rosli, som på den annen side var svært glad over selv å ha tatt seg til semifinale.

- Endelig fikk jeg konkurrert litt selv, og sånn sett følte jeg litt på mindreverdighetskomplekser underveis. Mange mente jeg ikke ville ha en sjanse i finaleuken. Etter gårdsløypa på mandag sa jeg: «Vinner jeg ikke denne, så vet ikke jeg», men det var jo ironisk. Jeg ble virkelig sjokkert da jeg vant den konkurransen, det var veldig, veldig gøy.

GRÅTER: «Farmen»-deltakerne merker at kroppene er slitne etter åtte uker med slit, og noen ser seg nødt til å ta til tårene. Video: TV 2 / Rød Løper. Vis mer

Til Se og Hør sier Lasse Fredheim at han er fornøyd med fjerdeplassen, spesielt med tanke på hvilke tre som nå er klare for semifinale - tross konkurranseinstinktet han innehar.

- Det fineste med å ryke ut var egentlig å se de andres reaksjon. De unte meg å komme så langt, og det betyr mye for meg at både Andrea og Henrik står og gråter da jeg måtte reise. Det var ekstra vondt å reise fra Andrea, men jeg var så trygg på forholdet vårt at jeg visste at dette ikke var slutten, fastslår den hjemsendte «Farmen»-deltakeren til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Prøver å være forsiktig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer