FIKK HJELP AV GODE VENNER: - Det kunne blitt en ny Tore Tønne-sak, sier Hege Storhaug om den tøffe tiden. Foto: SCANPIX
FIKK HJELP AV GODE VENNER: - Det kunne blitt en ny Tore Tønne-sak, sier Hege Storhaug om den tøffe tiden. Foto: SCANPIXVis mer

Fryktet for sitt eget liv

Mia Gundersens biograf og venninne snakker ut om sin tøffeste opplevelse.

SEHER.NO: - Det kunne blitt en ny Tore Tønne-sak dersom jeg ikke hadde hatt ren samvittighet og dersom jeg ikke hadde hatt mennesker rundt meg. Det er også en av grunnene til at Mia Gundersen og jeg er så gode venner. Hun har betydd mye for meg i denne prosessen, sier den kjente journalisten og aktivisten Hege Storhaug (46) til Journalisten.

Storhaug husker fire og et halvt år tilbake.  Et voldsomt mediekjør førte til at hun ble sykemeldt i lange perioder.

- Jeg ble framtstilt i et av Norges viktigste medier som en helt annen enn den jeg er, jeg skulle ha presset unge innvandrerkvinner til å fortelle historier om overgrep for å få statsstøtte til Human Rights Service og så sviktet dem etterpå. Jeg har fremdeles ettervirkninger, forteller Hege Storhaug til Journalisten.

Selv om VG ble dømt i Pressens Faglige Utvalg, omtaler Storhaug episoden som den verste i hennes liv.

Tidligere i år skrev Storhaug biografien "Jeg er Mia" om Mia Gundersen. Boken skapte stor oppstandelse da den blant annet fortalte om overdosedødsfallet til Mias mor og natten hun skal ha tilbragt i finansmannen Kjell Inge Røkkes seng.

Har et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no

LES OGSÅ: Disse dømmer årets talenter