Kathrine Sørland:

Fryktet for livet: - Fikk en knyttneve i halsen

«Farmen Kjendis»-profilens arbeidsdag ble brått et mareritt.

LIVREDD: Kathrine Sørland fryktet hennes siste time var kommet da hun ble ranet i Paris, under en TV-innspilling i 2005. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
LIVREDD: Kathrine Sørland fryktet hennes siste time var kommet da hun ble ranet i Paris, under en TV-innspilling i 2005. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer
Publisert

TV 2s «Farmen Kjendis» er kjent for å by på dramatikk så det holder. Det gjorde serien i år også, der modell Kathrine Sørland (38) var blant deltakerne som havner midt i intrigene inne på gården.

Til tross for at hun beskriver seg selv som konfliktsky, taklet hun utfordringene på strak arm. Den vevre rogalendingen har nemlig bein i nesa, og har opplevd ekte drama.

Drama fikk som får de hverdagslige «Farmen»-konfliktene til å blekne.

Ung og naiv

Den tøffeste opplevelsen - som fortsatt sitter i kroppen - fant sted under innspillingen av modellkonkurransen «Top Model» i Paris i 2005. Fortsatt husker Kathrine alt som om det var i går.

- Vi var oppe grytidlig for å begynne innspillingen i Montmartre. Jeg og kollegaen min, som var gravid, gikk litt unna resten av crewet for å gå på do på en restaurant. Da vi kom ut, begynte to unge menn å snakke til oss. Naiv som jeg var, snudde jeg meg for å være hyggelig, forteller Kathrine til Se og Hør.

OVERFALT: Det var under innspillingen av «Top Model» at Kathrine og en kollega ble brutalt overfalt i strøket Montmartre i Paris. Foto: NTB Scanpix
OVERFALT: Det var under innspillingen av «Top Model» at Kathrine og en kollega ble brutalt overfalt i strøket Montmartre i Paris. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Mennene fremsto ruset, og de to jentene bestemte seg raskt for å gå vekk. I øyekroken oppdaget Kathrine at karene fulgte etter dem, men hun rakk ikke å reagere. Plutselig slo de til, og grep tak i Sørlands designer-veske.

Hun reagerte spontant med å trekke vesken til seg, men ble da dyttet i bakken.

- De kastet seg over meg. Jeg fikk en knyttneve i halsen, og var helt skrekkslagen. Jeg husker at jeg tenkte: «Nå kan de gjøre hva de vil med meg», forteller Kathrine tydelig preget.

Skrek i redsel

Ingen andre var i nærheten da ranet fant sted, og tv-profilen ante ikke om gjerningsmennene hadde våpen. Det hadde de. De var bevæpnet med store kniver.

- Jeg fryktet å bli drept, men forsøkte å gjøre motstand. Da kjente jeg at pulsen sank, og jeg havnet litt i drømmeland. Det var en ekkel følelse. Jeg har aldri vært så redd i hele mitt liv, forteller ettbarnsmoren.

OKSEDRAMA: Det oppstod stor dramatikk på gården da oksen «Sondre» gikk til angrep på deltagerne. Vis mer

Kollegaen ropte til Kathrine at hun måtte slippe vesken. Hun fortsatte å skrike i redsel, og etter hvert kom resten av tv-crewet løpende. Da forsvant overfallsmennene med sitt ransbytte.

Politiet ble tilkalt, og Kathrine fikk etter hvert vite at overfallsmennene var kjenninger av politiet, og allerede etterlyst. Skrekken satt i lenge etterpå, og 38-åringen synes fortsatt det er vanskelig å tenke på.

- Jeg hatet mannfolk en stund etterpå. Angsten satt i lenge, men jeg lærte etter hvert at det var en frykt jeg kunne håndtere, forteller Kathrine, som for tiden er singel, etter brudd med ektemannen i fjor.

Mareritt i Afrika

Men ranet var ikke første gangen blondinen har befunnet seg i dramatikkens sentrum. I 2002 vant hun «Frøken Norge», og prøvde seg senere samme år i «Miss World»-finalen i Nigeria.

BOMBET: Syv mennesker mistet livet da en selvmordsbomber fra Boko Haram angrep avislokalene til This Day i Nigeria. Dette som hevn for at avisen skrev at profeten Muhammed ville ha giftet seg med en missedeltaker.
BOMBET: Syv mennesker mistet livet da en selvmordsbomber fra Boko Haram angrep avislokalene til This Day i Nigeria. Dette som hevn for at avisen skrev at profeten Muhammed ville ha giftet seg med en missedeltaker. Vis mer

Det som skulle være et spennende eventyr endte i et mareritt. Store, religiøse protester og opptøyer eksploderte i byen, etter at en avis skrev at profeten Muhammed nok ville ha giftet seg med en missedeltaker.

REDD: Kathrine Sørland var bare 22 år da hun ble vitne til bombedramaet i Nigeria. Foto: NTB Scanpix
REDD: Kathrine Sørland var bare 22 år da hun ble vitne til bombedramaet i Nigeria. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avisredaksjonen ble angrepet av en selvmordsbomber, og syv mistet livet. Skjønnhetskonkurransen førte også til brutale kamper mellom kristne og muslimer, og over 100 mennesker ble drept, og 500 skadet, i brutale sammenstøt.

- Plutselig sto jeg midt oppi stormen. Det var helt uvirkelig, minnes hun.

Saken fortsetter under.

FLYTTET FINALEN: Finalen ble flyttet til London, der rogalendingen endte på fjerdeplass. Foto: NTB Scanpix
FLYTTET FINALEN: Finalen ble flyttet til London, der rogalendingen endte på fjerdeplass. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Sammen med de andre deltakerne ble 22-åringen fraktet i tanks til flyplassen, og evakuert fra landet. Finalen ble flyttet til London, der Kathrine endte på fjerdeplass.

- Det hele var veldig dramatisk, forteller hun.

Mer forsiktig

I årene etter missedeltakelsen er det ikke utseendet som har vært viktigst for Kathrine. Hun jobber fortsatt som modell, men fokuset er skiftet til de nære ting.

Og aller viktigst er mammarollen for sønnen. Eventyrlysten har hun fremdeles, men ettbarnsmoren tar nå flere forholdsregler.

Hun prøver alltid å gå sammen med andre, og er flinkere til å vurdere risiko.

- Etter at jeg ble mor, er jeg mye mer forsiktig. Nå er jeg ikke så naiv lenger, slår hun fast.

LES OGSÅ: Blåser nytt liv i mysteriet

FULL KRANGEL: Johanna Grønneberg og Ole Klemetsen gikk ikke overens på «Farmen»-gården, og sier de ikke har noe å gjøre med hverandre den dag i dag. Programledere: Jonas Hammer og Kine Falch. Video: Thea Hope Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer