Brad Pitt og Angelina Jolie:

Fryktet for barnas sikkerhet

Angelina Jolie er brutalt ærlig i nytt intervju.

EKSPAR: Angelina Jolie og Brad Pitt kjemper fremdeles mot hverandre. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB
EKSPAR: Angelina Jolie og Brad Pitt kjemper fremdeles mot hverandre. Foto: Jim Ruymen/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Brad Pitt (57) og Angelina Jolie (46) var blant Hollywoods hotteste par før de gikk hver til sitt for fem år siden. Stjerneduoen hadde da vært gift i to år - og sammen i tolv.

Det var nok derfor få som så for seg at ekteskapet skulle gå i vasken, men bomba smalt altså ned i Hollywood. Siden har det overhodet ikke vært det samme mellom de to skuespillerne.

Paret, som tilsynelatende var stormforelsket helt fram til bruddet, har gått gjennom en svært offentlig skittentøyvask og et munnhoggeri mot hverandre som på ingen måte har lagt seg.

Da skilsmisseprosessen startet, ønsket Pitt delt omsorg for barna, mens Jolie ønsket at de skulle tilbringe mer enn halvparten av tida hos henne. Duoen har de seks barna Maddox (20), Pax (17), Zahara (16), Shiloh (15) og tvillingene Knox og Vivienne (13) sammen.

Det har også vært full uenighet om dommeren i saken, men utover detaljer som har kommet fram gjennom dokumenter fra retten, har både Pitt og Jolie vært tause om ståa i saken.

GJENFORENT: Jennifer Aniston og Brad Pitt gjenforenes for første gang på skjermen siden 2001. Vis mer

Jolie hevdet i mars at hun har bevis for at eksmannen er voldelig, og trakk ham derfor for retten for å få større forsørgeransvar for barna.

Åpner opp

46-åringen har gjennom to tiår jobbet med menneskerettigheter og skrev nylig en bok med Amnesty International. I et intervju med The Guardian forteller hun nå at spesielt én opplevelse fikk henne til å bli mer oppmerksom på sine barns rettigheter.

- Jeg står fremdeles i min egen juridiske situasjon. Den kan jeg ikke snakke om, sier skuespilleren i intervjuet.

Hun har altså ikke lov til å uttale seg om den pågående saken, men når journalisten spør om barnas sikkerhet har med skilsmissen fra Pitt å gjøre, og påstandene om vold i hjemmet, nikker hun bekreftende.

På spørsmål om hun fryktet for barnas sikkerhet, svarer hun derimot:

- Ja, for familien min. Hele familen min.

ENSOM: Venke Knutson gjester denne uka «Lindmo», og der forteller hun blant annet om at hun ble ensom etter skilsmissen. Video: NRK Vis mer

Derfor skilte de seg

Hva voldsanklagene konkret dreier seg om, er ikke kjent. Brad Pitt er også frikjent for tidligere anklager mot barnemishandling. Rett før skilsmissen i 2016 ble han anklaget for å ha vært voldelig mot eldstesønnen Maddox på et privatfly fra Frankrike til USA.

Både Pitt og ekskona har ved flere anledninger åpnet seg om bruddet i lys av den offentlige feiden. Det skulle imidlertid gå flere år før de avslørte den egentlige grunnen for at de gikk hver til sitt.

I et intervju med Vogue India, gjengitt av blant andre Entertainment Tonight, fortalte «Maleficent»-stjernen i fjor at beslutningen om å skilles fra ektemannen i stor grad også var på grunn av deres seks barn.

- Jeg skilte meg for familien min. Det var det rette å gjøre, sa hun, og fortsatte:

- Jeg fokuserer fremdeles på å ta vare på barna. Noen har brukt min stillhet imot oss, og barna leser løgner om dem selv i mediene. Men jeg minner dem på at de vet sannheten og hva som er riktig. Faktisk er de seks veldig modige, veldig sterke unge mennesker.

BRUDD: Realityprofil Aurora Gude snakker ut om bruddet med samboeren Haakon Johan Lønner. Reporter: Jonas Hammer. Video: Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: Nå avslører hun endelig kjæresten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer