- Fryktet at Ulvang var død

Men skistjernen selv blir provosert av opplysningene i ny bok.

BLIR SINT: - Vi har helt forskjellige oppfatninger av dette, både nå og da. Jeg blir oppriktig sint hvis en bok skal selges ved hjelp av spekulasjoner om min helse, sier Vegard Ulvang om opplysningene i Stein P. Aasheims bok. Her er de to på scenen sam Foto: NTB scanpix
BLIR SINT: - Vi har helt forskjellige oppfatninger av dette, både nå og da. Jeg blir oppriktig sint hvis en bok skal selges ved hjelp av spekulasjoner om min helse, sier Vegard Ulvang om opplysningene i Stein P. Aasheims bok. Her er de to på scenen sam Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I november i fjor var den tidligere skistjernen Vegard Ulvang på Sydpolekspedisjon sammen med fire andre. På eksepdisjonens  25. dag stupte Ulvang i bakken utenfor teltet. I boka «I Roald Amundsens skispor» av Stein P. Aasheim, som var en av de som var med på turen, blir nå dramaet omtalt.

- Da Vegard lå der med glassaktige øyne fryktet jeg han var død. Da vi bar han inn i teltet føltes det som om det var et lik vi bar, sier Aasheim til VG.

Ulvang ønsket å holde episoden hemmelig og ønsket heller ikke at de skulle ringe lege for råd i tilfellet historien skulle komme ut. Også nå mener kleskongen at opplysningene i boka er sterkt overdrevet.

- Vi har helt forskjellige oppfatninger av dette, både nå og da. Jeg blir oppriktig sint hvis en bok skal selges ved hjelp av spekulasjoner om min helse, sier Ulvang til VG.

- Jeg var så langt fra døden det er mulig å komme. Hvis Stein trodde han bar inn et lik måtte han ha vært veldig sliten. Jeg kom fra det med litt hodepine, sier Ulvang til avisen.

I etterkant har de funnet ut at årsaken til dramaet var kullosforgiftning, og Aasheim mener derfor det er viktig at episoden kommer ut for å advare andre turfolk.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Knuste Northugs rute og stakk av med skia

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer