Fryktet at karrieren var ødelagt

Sangstjernen snakker ut om den vanskelige tiden... Se video!

STERKT COMEBACK: I 2009 var Hellbillies-vokalisten Aslag Haugen nær ved å bli lam fra halsen og ned. Nå er bandet nominert til nok en Spellemannspris. Foto: SCANPIX
STERKT COMEBACK: I 2009 var Hellbillies-vokalisten Aslag Haugen nær ved å bli lam fra halsen og ned. Nå er bandet nominert til nok en Spellemannspris. Foto: SCANPIX Vis mer
Se Aslag snakke om ulykken i video nederst i saken!

SEHER.NO: Sommeren 2009 kom nyheten om at Hellbillies-stjernen Aslag Haugen (50) ble hardt skadet da han falt ned fra scenen under Skippagurra-festivalen i Tana i Finnmark. Vokalisten fikk brudd i nakken og begge håndleddene etter ulykken.

På sykehuset fikk Haugen beskjed om at han burde operere for ikke å bli lam fra halsen og ned. Etter nakkeoperasjonen måtte han sykmeldes for å trene opp stemmen igjen, i tillegg til at han måtte gå til logoped. 

Totalt kostet hendelsen bandet hele 4,1 millioner kroner.

Men nå er altså Aslag Haugen tilbake for fullt. Og mandag kom nyheten om at bandet er nominert til enda en Spellemannspris - i country-kategorien.

- Føles det som en seier for deg, Aslag?
 
- Jeg tenker ikke så innmari mye over det, men på sett og vis er det litt sånn. Vi jobbet jo veldig mye i fjor vinter med å skrive materiale, spille det inn og sånn. Vi var jo spente på hvordan det skulle fungere når vi begynte å turnere. Heldigvis gikk det kjempebra, så det er jo klart at det er en ekstra personlig seier for min del, forteller Aslag Haugen til Seher.no.


Det var i juni i fjor at Hellbillies ga ut plata «Leite etter lykka». Og ifølge den 50 år gamle sangeren har han allerede funnet lykken for en god stund siden.

- Det går fint med meg nå, det går kjempebra. Jeg har ingen varige mén, og føler meg i god form, sier han.

Fra året 2010 har han bare gode minner. Det var nemlig året da han virkelig kom seg på beina igjen.

- 2010 ble et veldig bra år, jeg kom meg gjennom ulykken - og ble bra igjen. Både i håndledd og nakke. I tillegg klarte vi å få plata ferdig, slik at den kom ut i begynnelsen av juni. Vi turnerte masse både i sommer og høst, og ting fungerte bra. Så 2010 er et ekstremt bra år for meg.

- Har du noen gang fryktet at karrieren var ødelagt?

- På et tidspunkt, en stund etter ulykken, var jo ting veldig uvisst. Man visste ikke helt hvordan det kom til å gå. Men så hadde man hele tiden slike små oppturer der man kjente at ting gikk framover, og da får man jo litt ekstra energi til å stå på og trene. Og da hadde jeg vel egentlig ingen andre muligheter enn at jeg skulle bli frisk og at jeg skulle ut på veien igjen, erkjenner Aslag Haugen, som nå håper å vinne en Spellemannspris for fjerde gang.

- For meg personlig betyr det ganske mye, det er jo en slags anerkjennelse og aksept på det man gjør. Man kommer gjennom et nåløye, og blir vurdert opp mot mange andre utgivelser. Det er stor stas å bli nominert, sier Hellbillies-stjernen til Seher.no.

Hellbillies kjemper mot Steff Nevers, Ida Jenshus og Earlybird Stringband i kategorien «country» under 2011-versjonen av Spellemannsprisen, som avholdes 5. mars.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Fridde til kjæresten  

Se Aslag snakke om ulykken her:


[obj:media:9302]