FRYKTET DET VERSTE: - Min første tanke da ulykken skjedde. Hva om jeg aldri kan gå på ski igjen, sier Anette Bøe til Seher.no. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no
FRYKTET DET VERSTE: - Min første tanke da ulykken skjedde. Hva om jeg aldri kan gå på ski igjen, sier Anette Bøe til Seher.no. Foto: Maren Synnevåg/Seher.no Vis mer

- Fryktet at jeg aldri kunne gå på ski igjen

To måneder før Anette Bøe dro til Malta skjedde det noe dramatisk...

SEHER.NO: Lørdag kommer andre episode av «Mesternes Mester» på NRK, hvor tidligere langrenssstjerne Anette Bøe (51) er en av de 11 deltagerne.

Det mange av seerne ikke vet er at knappe to måneder før Bøe dro til Malta for å spille inn serien, ble hun utsatt for en dramatisk ulykke.

- Det skjedde ved landsstedet vårt i Viksfjord i Vestfold. Jeg skulle ta i mot en annen båt, og brukte beina for å skyve båten fra meg, som en slags fender. Det gikk ikke bra, for foten glapp og jeg kjørte den med et brak inn i pleksiglasset på den andre båten, sier Anette Bøe til Seher.no

Blodet fosset
Hun fikk umiddelbart hjelp av familien og kom seg avgårde til legen. Blodet fosset fra sårene på beina, og hun hadde ekstreme smerter.

- Jeg måtte sy 20 sting på det ene beinet og 10 på det andre. Og sommeren tilbrakte jeg på krykker, sier Anette Bøe.

- Hytta ligger mange trappetrinn overfor sjøen, så jeg hinket rundt. Jeg ble rimelig god til å gå på krykker, sier hun og smiler.

Boller og brød
Etter ulykken holdt Bøe seg på hytta. Hun fikk tilkjørt boller og brød fra en god venninne på et bakeri i Larvik.

- Hele familien var jo spredt for alle vinder, så de bollene fikk meg iallefall mett, sier hun og ler.

På grunn av den tynne huden på beina tok det lag tid før sårene grodde, og hun kunne derfor ikke drive utholdenhetstrening før «Mesternes Mester».  Hun konsentrerte seg derfor om styrke og vannøvelser.
 
- Jeg fikk ikke denne optimale oppladningen, men jeg tenkte ikke så mye på konkurransen da det skjedde. Det jeg fryktet aller mest var at jeg aldri kunne gå på ski igjen, sier hun.

I andre episode får vi se hvordan deltakerne kjemper om poeng i et  trappeløp i Valetta, mens de må telle bestemte gjenstander underveis.  Hukommelse blir også viktig i lørdagens konkurranse.

«Mesternes Mester» sendes på NRK1 lørdager kl. 19.55. Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips! Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901!   
 
LES OGSÅ: - Noen sprer rykter om at det er slutt