Jan Thomas og Harlem Alexander:

Fryktet at forholdet var over

En rutinepreget hverdag var i ferd med å ta knekken på forelskelsen, og paret følte at de gled stadig lenger fra hverandre

BLE STERKERE SAMMEN: Jan Thomas og samboeren Harlem Alexander har vært gjennom en utfordrende periode i forholdet, men har kommet styrket ut av opplevelsen. Foto: Espen Solli/Se og Hør
BLE STERKERE SAMMEN: Jan Thomas og samboeren Harlem Alexander har vært gjennom en utfordrende periode i forholdet, men har kommet styrket ut av opplevelsen. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer
Publisert

For snart tre år siden fulgte hundretusenvis av nordmenn spent med når superstylist, Jan Thomas (55), lette etter kjærligheten på TV.

I programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» datet 55-åringen tolv menn i håp om å finne en å dele livet sitt med. Innspillingen bød på både tårer og dramatikk, før Jan Thomas til slutt falt for Hal-den-mannen Harlem Alexander (34).

- Allerede fra første møte har alt føles så naturlig. Vi kjente umiddelbart på en spesiell kontakt, fortalte Jan Thomas den gangen til Se og Hør.

Levde som venner

I Harlem fant Jan Thomas en stødig partner som taklet hans hektiske hverdag og livet i rampelyset. Utad har forholdet virket som en drøm.

I virkeligheten har paret måttet kjempe for å ta vare på kjærligheten i en hverdag der rutiner og hverdagsliv truet med å ødelegge deres spesielle bånd.

ÅPNER SEG: Det er i tirsdagens utgave av Se og Hør at Jan Thomas og kjæresten forteller om utfordringene. Faksimile: Se og Hør
ÅPNER SEG: Det er i tirsdagens utgave av Se og Hør at Jan Thomas og kjæresten forteller om utfordringene. Faksimile: Se og Hør Vis mer

- Harlem og jeg glemte å ta vare på kjærligheten. Vi har tatt hverandre for gitt, og levd mer som venner enn som kjærester, forteller Jan Thomas åpenhjertig.

Vurderte parterapi

På et tidspunkt skal ting ha vært så ille at stylisten fryktet for forholdet.

- Lidenskapen og forelskelsen bleknet, og jeg var redd for at vi kanskje ikke skulle klare å holde sammen, innrømmer 55-åringen.

LETTE ETTER KJÆRLIGHETEN: I 2019 lette stylisten etter sin drømmeprins, og fant ham, i TVNorge-serien «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Han fant Harlem. Foto: TVNorge
LETTE ETTER KJÆRLIGHETEN: I 2019 lette stylisten etter sin drømmeprins, og fant ham, i TVNorge-serien «Jan Thomas søker drømmeprinsen». Han fant Harlem. Foto: TVNorge Vis mer

I den tøffeste perioden vurderte de å prøve parterapi for å styrke relasjonen

- Det kan helt sikkert vært fint å ha en tredjepart til å føre dialogen, og det er noe vi har vurdert, sier Jan.

Jobben tok overhånd

Det er spesielt den travle hverdagen som har tæret på forholdet. Jan er travelt opptatt som skjønnhetsgründer, TV-stjerne og konferansier - i tillegg til arbeidet med salongen i Parkveien.

SÅR: Harlem Alexander må hjelpe kjæresten Jan Thomas med rensing etter at han falt på scenen. Video: Jan Thomas Vis mer

Også Harlem har hatt et travelt år som fersk deleier i Jan Thomas Studio på Frogner. Men suksessen i arbeidslivet har gått utover romantikken.

- Det har det vært mye rutiner og lite romantikk. Vi har stått opp tidlig, gått på jobb, kommet hjem og sett på Netflix. Så kommer neste dag, og mer av det samme. Det har vi gjort i tre år. Vi var i ferd med å bli forutsigbare og kjedelig, sier Jan.

Høye krav

Han forteller at han med alderen har blitt mye mer kresen på hva han velger å bruke tiden sin på.

- Jeg trenger ingen romkamerat. Da kan jeg heller bo alene. Jeg er veldig kravstor i et forhold, og gjerrig på tiden min. Jeg vil ikke kaste den bort i et greit forhold, men heller utforske, elske og kjenne lidenskap sammen med en kjæreste, forteller Jan Thomas.

NØT LIVET: I Mexico nøt Harlem og Jan sol, vann og hverandre, og fant tilbake til gnisten i forholdet. Foto: Privat
NØT LIVET: I Mexico nøt Harlem og Jan sol, vann og hverandre, og fant tilbake til gnisten i forholdet. Foto: Privat Vis mer

Også Harlem har kjent at forholdet har tatt skade av to år med pandemi og travle timeplaner.

- Vi har vært veldig låst i rutinene våre. Da er det lett å glemme å være kjærester, mener 34-åringen.

KJENNER KJÆRLIGHETEN: Ferieturen til Mexico styrket forholdet, og ga paret gnisten tilbake. Foto: Espen Solli/Se og Hør
KJENNER KJÆRLIGHETEN: Ferieturen til Mexico styrket forholdet, og ga paret gnisten tilbake. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

Lite kjærestetid

Med en så profilert kjæreste som Jan Thomas, må Harlem ofte finne seg i å tilbringe mye tid alene. Det er ikke uvanlig at Jan bruker helgene på jobb, og i perioder med TV-innspillinger, som da han ledet «Linni søker drømmeprinsen», blir det ekstra lite kjærestetid.

- Jan er mer travel enn meg. Én dag jobber han tre timer og neste dag 16 timer. Andre dager sees vi ikke i det hele tatt, men det må jeg akseptere, sier Harlem.

TAR TIL TÅRENE: Jan Thomas gjester «Senkveld» denne uken, og tar til tårene når han snakker om kjæresten, Harlem Vis mer

Rømte fra Norge

Begge skjønte at noe måtte skje. Det var nå eller aldri, der-som de skulle klare å bevare forholdet. Derfor satte paret hverdagslivet hjemme i Oslo på pause, og reiste til den vakre kystbyen Puerto Vallarta i Mexico for å feire jul.

Under den stekende solen kunne de senke skuldrene og nyte tiden med hverandre - uten mas og forstyrrelser.

Selv om begge gledet seg til kjærlighetsturen var de også nervøse for hvordan de ville reagere når de endelig var alene.

- Det var vår første ordentlige ferie sammen, og vi var nervøse for hvordan det ville bli når det bare var oss. Hvor godt har vi det egentlig? Slike ting kommer raskt til overflaten når man er alene sammen, mener Jan.

PAR I HJERTER: Etter TV-innspillingen i 2019 var paret stormforelsket, men det tok ikke lang tid før de var «fanget» i en rutinepreget hverdag. Foto: Privat
PAR I HJERTER: Etter TV-innspillingen i 2019 var paret stormforelsket, men det tok ikke lang tid før de var «fanget» i en rutinepreget hverdag. Foto: Privat Vis mer

Fant tilbake til gnisten

Heldigvis slapp alle nerver og bekymringer raskt taket. Paret storkoste seg, og nøt hvert øyeblikk sammen.

- Jeg føler at vi kom nærmere hverandre på turen. Det var så fint å oppdage! Den lekne gnisten og kjærligheten fikk lov til å ta plass, smiler Jan forelsket.

- Vi nøt tiden med hverandre, og fikk virkelig ladet batteriene. Noe vi begge trengte, sier Harlem.

Magiske dager

Verken Jan eller Harlem hadde behov for mange planer og gjøremål i ferien. I stedet tok de livet med ro, og Jan viste kjæresten rundt i byen han har blitt så glad i.

- Vi spiste frokost på sengen, og lå i armene til hverandre. Badet på stranden og spiste middag ute. Det var magiske dager!

VISER MUSKLER: Kjendisstylisten delte mange hotte bilder med fansen på sosiale medier. Foto: Privat
VISER MUSKLER: Kjendisstylisten delte mange hotte bilder med fansen på sosiale medier. Foto: Privat Vis mer

Fryktet sjalusi

I forkant var paret litt nervøse for om sjalusi ville bli et problem i Puerto Vallarta, som er kjent for å være homovennlig.

- Vi har aldri vært eksponert for miljøet i så stor grad tidligere, men jeg ønsker ikke å være i et forhold der det er attraktivt å være utro. Harlem og jeg er monogame, og ingen av oss er sjalu. Heldivis opplevde vi ingen problemer, forteller Jan.

KLAR TALE: Jan Thomas kommer med en klar beskjed om hvem han vil se i neste års «Maskorama». Video: Celina Morken. Reporter: Anita Kristiansen. Vis mer

Kjærlighetserklæring

Ferien var helt nødvendig for forholdet, og Harlem føler at de to nå er tettere enn noensinne.

- Jeg føler at vi har blitt kjærester på nytt. Jeg har aldri hatt en slik følelse før. Jeg trodde aldri at jeg skulle se for meg en fremtid med noen, men det gjør jeg nå med Jan, og det er utrolig deilig, sier Harlem med et smil.

Under ukene i Mexico åpnet de seg også mer om følelsene for hverandre, og Jan Thomas forteller at de har det bedre enn noen gang.

KJEKKAS I BØLGENE: 34 år gamle Har lem stortrives i vannet, og elsket de vakre strendene i Puerto Vallarta. Foto Privat
KJEKKAS I BØLGENE: 34 år gamle Har lem stortrives i vannet, og elsket de vakre strendene i Puerto Vallarta. Foto Privat Vis mer

- Harlem sa de tre magiske ordene, og det har han aldri gjort før. Jeg kjenner i hjertet mitt at Harlem er glad i meg, og er veldig dedikert til oss. Det har jeg gått og lurt på tidligere, og det var fint å få den bekreftelsen. Jeg føler meg helt nyforelsket!

Vil styrke forholdet

Fremover håper paret å bli flinkere til å ta vare på øyeblikkene sammen, og sette av tid til bare å være kjærester.

- Begge er engstelige for at vi skal falle tilbake i rutinene våre, men vi har snakket mye om hva vi kan gjøre for å unngå det. Innimellom trenger vi å komme oss bort litt, og bare være oss to sammen, forteller Jan Thomas.

DRØMMEBOLIGEN: I Youtube-serien «Klarna stikker innom» viser Jan Thomas og kjæresten Harlem fram den nye leiligheten sin. Vis mer

Planen er å ta romantiske helgeturer til byer som Barcelona, Paris eller London, samt å nyte tiden med hverandre hjemme i Oslo.

- Vi kan gå på kino sammen, eller gå ut å spise. Å passe på at vi får de små pusterommene i hverdagen, og setter pris på hverandre.

LES OGSÅ: Sjokkbrudd for «Skal vi danse»-profilen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer