Fryktet at faren ville dø

Skuespilleren fikk et voldsomt sjokk da pappa Sverre Anker Ousdal fikk kreftbeskjeden.

<strong>FAR OG SØNN:</strong> Skuespillerne Sverre Anker Ousdal (t.v) og Mads Ousdal har stått på scenen sammen flere ganger - her avbildet i tospann i teaterstykket «Hjemkomsten», som hadde premiere på Nationaltheatret i april 2007. I 2008 fikk Sverre kreftbeskjede Foto: SCANPIX
FAR OG SØNN: Skuespillerne Sverre Anker Ousdal (t.v) og Mads Ousdal har stått på scenen sammen flere ganger - her avbildet i tospann i teaterstykket «Hjemkomsten», som hadde premiere på Nationaltheatret i april 2007. I 2008 fikk Sverre kreftbeskjede Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den norske skuespilleren Mads Ousdal (40), kjent fra blant annet «Kommandør Treholt & Ninjatroppen», fikk en skjellsettende nyhet for vel tre og et halvt år siden.

Pappa og skuespiller Sverre Anker Ousdal (67) fortalte familien at han hadde fått kreft og trengte en ny lever. Kreftbeskjeden lamslo Ousdal den yngre og resten av familien.

- For meg hadde kreft vært ensbetydende med død. Så når det kom så tett innpå, ble det et voldsomt sjokk. Da han fortalte det, tenkte jeg: «Hva skjer nå? Noe spiser opp kroppen hans, hva gjør vi?», sier 40-åringen i et intervju med Dagbladet Søndag.

Legene ble en god støtte for familien, som fortalte dem at de skulle bli «spesialister på kreft» og stole på at det kom til å gå bra med «Orions belte»-stjernen.

- Vi fokuserte på saken og sykdommen, i stedet for redselen. Ikke å vite er det verste, likevel var det et sjokk. Etterhvert skjønte vi at det kunne gå bra, men så fikk vi et tilbakeslag. Han gikk og ventet på en ny lever - og plutselig kom den. Det er vanskelig å få ny lever, du må oppfylle en del kriterier, og det er ikke sikkert kroppen vil ta den imot, sier den «Arme riddere»-aktuelle skuespilleren til Dagbladet Søndag.

I dag er heldigvis skuespillerlegenden Sverre Anker Ousdal kreftfri, men sønnen hans innrømmer at den tunge sykdomstiden har fått ham til å innse hvor viktig det er å ta vare på dem man er glad i, i dette forgjengelige livet.

Krimkomedien «Arme riddere» har norsk kinopremiere 2. desember.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Sverre Anker Ousdal ble skadet under operasjon

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer