Rein Alexander:

Fryktet å miste huset

Artist Rein Alexander mistet all inntekt. Så fikk han jobb hos et begravelsesbyrå.

VANSKELIG SITUASJON: Artist Rein Alexander er en av tusenvis som har fått kjenne de økonomiske konsekvensene av coronakrisen. Så fant han en usedvanlig løsning. Foto: Tore Skaar/Se og Hør
VANSKELIG SITUASJON: Artist Rein Alexander er en av tusenvis som har fått kjenne de økonomiske konsekvensene av coronakrisen. Så fant han en usedvanlig løsning. Foto: Tore Skaar/Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har vært brutale for norsk musikk- og kulturbransje. For å unngå økonomisk havari, har både små og store aktører blitt tvunget til å tenke annerledes under coronakrisen.

Blant dem er artist Rein Alexander (48). I likhet med resten av Kultur-Norge, mistet han alle oppdrag da Norge ble stengt 12. mars.

Overfor Tønsbergs Blad forteller 48-åringen at han fant sin økonomiske livbøye i Ålesund. Der sysselsatte artisten seg med «likhenting på politioppdrag» - i tillegg til å opptre i begravelser.

- Jeg mistet all inntekt og siden Marie (kjæresten, journ.anm.) ikke har noen inntekt heller ble det mye tenking i den perioden. Jeg endte med å pakke to kofferter og meldte min tjeneste for et begravelsesbyrå i Ålesund, sier Rein Alexander til avisen.

TESTES: Andreas «TIX» Haukeland får tidlig prøvd seg i sin ny jobb som «Idol»-dommer. Vis mer

- Skummelt

Det er en bekjent av artisten som driver virksomheten. Rein Alexander påpeker at det var tungt å forlate familiehjemmet på Tjøme, men understreker at han ikke hadde et alternativ.

- Det var veldig skummelt ikke å ha noen inntekt. Jeg sa veldig fort til Marie at hun måtte forberede seg på at vi kanskje måtte selge huset. Og det var noe vi absolutt ikke ville, vi vil jo ikke forlate dette herlige stedet, fortsetter han.

Opp av coronaasken steg også en ny virksomhet. 48-åringen har vært med å starte aksjeselskapet Caretrade AS, der Rein Alexander står oppført som styremedlem. Ifølge Brønnøysundregistrene ble bedriften stiftet 26. mars.

SJOKK: Rein Alexander: - Trodde ikke det vi hørte. Video: Bjørn Langsem Vis mer

Likposer og pynteutstyr

Firmaet produserer utstyr som skal selges til begravelsesbyråer.

Videre opplyses det at virksomheten jobber med å «importere personlig verneutstyr som hansker, munnbind, beskyttelsesdresser, likposer, ambulansebårer, scoopbårer, kistetraller, kiste, pynteutstyr til seremonier og gravsted.»

Rein Alexander er mest kjent for sin artist-virksomhet her til lands. Ifølge skattelistene sto 48-åringen oppført med en inntekt på 832 000 kroner i 2018.

Rein Alexander har ikke besvart Børsens henvendelse mandag.

LES OGSÅ: NRK-profilens private corona-bekymring

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer