Frykter stemmejuks i TV-serier

- Det er lett å stille seg spørsmålet om vinneren var plukket ut på forhånd, sier den tidligere toppolitikeren.

SKEPTISK: Carl I.Hagen brukte 250 kroner på å stemme kona fram i kokkeserien, men føler nå at det ikke var verdt pengene. Foto: Kirsti Irgens Ertsås, Seher.no
SKEPTISK: Carl I.Hagen brukte 250 kroner på å stemme kona fram i kokkeserien, men føler nå at det ikke var verdt pengene. Foto: Kirsti Irgens Ertsås, Seher.no Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: 15. oktober var det duket for finale i det populære kokkeprogrammet "4-stjerners middag halv åtte" på TVNorge, hvor komiker og forfatter Håvard Lilleheie stakk av med seieren.Eli Hagen (61) kom til finalen i serien, men nådde ikke helt opp, og nå stiller ektemannen, Carl I.Hagen (65) spørsmålstegn ved stemmegivningen i serien.- Jeg brukte 250 kroner på å sende 50 SMS-stemmer til Eli under finalen, men lurer virkelig på om det var verdt pengene. Det er lett å stille spørsmål om vinneren var plukket ut på forhånd, sier Hagen til Her og Nå.I programmet fikk TV-seerne være med å stemme sammen med dommere om hvem som skulle bli kokkevinneren - selv om seerne ikke hadde smakt rettene.Det kan virke som om den tidligere FrP-formannen og visepresidenten på Stortinget engasjerer seg stort i det som skjer på TV-skjermen om dagen.Hagen er nemlig også skeptisk til stemmegivningen i "Skal vi danse" på TV 2.- Vi får bare vite hvem som går ut - aldri hvor mange stemmer de forskjellige deltagerne har fått, sier han.Men TV 2s presseansvarlig, Unn Grethe Berge, understreker at det hele går rettferdig for seg.- Ja. Fra vi har stoppet avstemningen til alle stemmer er telt opp, har vi gode sikkerhetsmarginer. Vi har også vaktfunksjoner som overvåker trafikken, forteller hun til Her og Nå.Carl I.Hagen er imidlertid ikke den eneste publikummeren som reagerer på stemmegivningen i norske TV-programmer.  Etter startskuddet gikk i talentprogrammet "X Factor" på TV 2 i høst, endret kanalen rutiner etter andre sending fordi de skal ha opplevd sterke reaksjoner på det mange mente var urettferdig stemmegivning.Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected], eller ring vår tipstelefon 93076767.LES OGSÅ: - Du har fått nok sjanser!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer