Frykter sønnene skal oppleve rasisme

Mia Gundersen er svært bekymret etter hun nylig opplevde rasisme på nært hold.

BESKYTTENDE: Mia Gundersen er redd for at hennes barn skal oppleve rasisme. Foto: Espen Solli
BESKYTTENDE: Mia Gundersen er redd for at hennes barn skal oppleve rasisme. Foto: Espen Solli Vis mer

SEOGHØR.NO: For en måneds tid siden, kom nyheten om at TV-profilen Mia Gundersen (53) skulle skilles fra ektemannen Marcel Leliënhof (50).

Sammen har de sønnene Daniel (12) og Amente (20), som hun nylig ble svært bekymret for.

Torsdag skrev hun på sin blogg, at hun var redd for at sønnene skal oppleve rasisme.

- Uvitenhet og dumskap som dette gjør meg så inderlig lei meg og jeg tenker på mine to skjønne gutter som garantert kommer til å oppleve slike mennesker. Jeg skal gjøre mitt beste for å fylle de med forståelse for indre styrke og kraften som finnes i troen på at alle mennesker har lik verdi, men at handlingene våre er avgjørende for vår verdighet, skriver hun.

Redselen kom som en følge av at artisten hadde en ekkel opplevelse.

Saken fortsetter nedenfor.

DRAR PÅ BOBILTUR MED YNGSTESØNNEN: Mia Gundersen skal denne sommeren reise på bobiltur med sin yngste sønn, Daniel. Her er de sammen på TV 2s vårlansering i 2013. Foto: Andreas Fadum
DRAR PÅ BOBILTUR MED YNGSTESØNNEN: Mia Gundersen skal denne sommeren reise på bobiltur med sin yngste sønn, Daniel. Her er de sammen på TV 2s vårlansering i 2013. Foto: Andreas Fadum Vis mer

«Opplevde ren rasisme for to dager siden. Jeg sto og snakket med en eritreisk mann da det kom en nordmann som passerte og sa «stop it, stop it» til min samtalepartner. Det virket som han hadde observert oss en stund fordi jeg kunne kjenne hans aggresjon i det han sa. Min samtalepartner ble paff over kraften i det som ble sagt og det var helt tydelig at mannen mente det var feil at vi snakket sammen! Mine venner tok affære og utestedet fikk mannen umiddelbart kastet ut etter hendelsen.»

Innlegget til Mia høster mye støtte i sosiale medier, og flere sier at hun må være sterk.

- Hva skal man si til slikt annet enn at det MÅ settes på den etter hvert så store kontoen for fremmedfrykt og usikkerhet, og egentlig liten forståelse for selve mennesket! Heldigvis kan vi fortsatt i lille Norge selv velge hvem vi ønsker i livet vårt og å samtale med, og hvilke energityver som ikke skal ta opp plassen, skriver en.

Raste ned i vekt etter bruddet

Mia, som nylig avslørte at hun skulle skille seg, forklarer at det er noe av det verste hun har opplevd.

- Å gå gjennom et brudd etter så mange år, med familie og det hele, er selvsagt krevende. For å si det sånn; jeg vil ikke anbefale noen å gjøre det før de har forsøkt absolutt alt, sa Mia til Se og Hør.

Men det er ikke bare sivilstatusen som har forandret seg for Mia.

Hun sa nylig til Se og Hør at hun som følge av bruddet, også raste ned i vekt.

- Jeg har ikke hatt overskudd til å trene mens dette har stått på. Men jeg spiser mye mindre, noe som er en fysisk reaksjon på sorgen jeg har hatt.

SER IKKE ETTER NY KJÆRESTE: Mia Gundersen sier hun ikke har noen hast med å finne seg ny kjæreste, men fokuserer på barna sine etter at det ble kjent at hun skal skilles fra Marcel Leliënhof.  Foto: Geir Egil Skog
SER IKKE ETTER NY KJÆRESTE: Mia Gundersen sier hun ikke har noen hast med å finne seg ny kjæreste, men fokuserer på barna sine etter at det ble kjent at hun skal skilles fra Marcel Leliënhof. Foto: Geir Egil Skog Vis mer

- Mitt fokus har selvfølgelig blitt helt annerledes etter bruddet. Det er andre ting som må prioriteres. Men jeg skal i gang igjen. Jeg savner treningen, for den viktig for det mentale og det fysiske, sier Gundersen.

I sommer reiser hun på bobilferie med Daniel.

Storebror Amente (20), som har flyttet til Grimstad for å studere, er opptatt med sommerjobb på Sørlandet.

- Daniel og jeg skal kjøre til Nord-Møre, der jeg har familie. Jeg gleder meg veldig. Det blir en litt sånn koselig, gammeldags ferie. Det viktigste i tiden fremover er at Daniel og jeg har det bra sammen. Det er det forholdet jeg satser på nå, sa hun.

LES OGSÅ: Mia Gundersen bekrefter skilsmissen