Frykter sjakkspionasje under VM

Magnus Carlsen har egen sikkerhetsekspert som finkjemmer hotellrommet for avlyttingsutstyr.

SEOGHØR.NO: I november skal sjakkstjernen Magnus Carlsen spille VM i India, og Haslum-guttens opphold i landet minner mer om et statsbesøk enn et idrettsarrangement.

– Vi har en egen sikkerhetsekspert som kommer til å finkjemme hotellrommet til Magnus før han sjekker inn, forteller manager Espen Agdestein til seoghør.no

Den store frykten er at indiske journalister, motstanderens tilhengere eller andre skal avlytte hotellrommet for å skaffe seg fordeler.

– Vi mistenker ingen, men vi er nødt til å ta alle forholdsregler. Magnus kommer til å legge opp taktikken sin på hotellrommet under veis, og det er uhyre viktig at ikke noe lekker, sier Agdestein.

Carlsen reiser til India med et helt team som skal sørge for at han presterer optimalt mot regjerende verdensmester Vishy Anand.  

MEKTIG MOTSTANDER: Magnus skal forsøke å slå regjerende verdensmester Vishy Anand. Her spiller de mot hverandre under «Norway Chess 2013».
MEKTIG MOTSTANDER: Magnus skal forsøke å slå regjerende verdensmester Vishy Anand. Her spiller de mot hverandre under «Norway Chess 2013». Vis mer

– Vi reiser med egen kokk, lege og norsk livvakt. I tillegg til meg selv, Magnus’ pappa og sportslig leder Jon Ludvig Hammer tar vi også med oss et team med sekundanter. Deres jobb blir å analysere, finne svakheter og jobbe for at Magnus presterer best mulig, sier Espen.

Lørdag reiser Magnus til USA på sponsoroppdrag, og før VM skal han lade opp til VM på et hemmelig sted i tre uker.