Gunilla Persson:

Frykter nytt jordskjelv

- Tar fram nødsettet vårt.

TAR FORHOLDSREGLER: Torsdag kveld var det jordskjelv i California. Gunilla Persson forbereder seg på etterskjelv. Foto: NTB Scanpix
TAR FORHOLDSREGLER: Torsdag kveld var det jordskjelv i California. Gunilla Persson forbereder seg på etterskjelv. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Torsdag kveld kom beskjeden om at et jordskjelv med styrke på 6.4 har rammet California. Skjelvet kunne ifølge CNN kjennes i sentrum av Los Angeles, og bygninger rørte på seg i flere sekunder.

En av dem som nå har uttalt seg om den skremmende opplevelsen, er «Svenske Hollywoodfruer»-profilen Gunilla Persson (60). Overfor Expressen påpeker hun riktignok at hun ikke kjente skjelvet overhodet, men sier hun er forberedt på mulige etterskjelv.

- Det har vi ikke merket i det hele tatt. Det er helt ukjent for meg, sier hun, og legger til at hun nå kommer til å ta visse grep for å være i sikkerhet.

- Vi må være på vakt så det ikke blir noen etterskjelv. Jeg tror vi kommer til å ta fram nødsettet vårt i tilfelle det blir noe mer, fortsetter hun.

Skjelvet fant sted klokka 19.33 norsk tid, og så langt er det ikke meldt om noen personskader eller store materielle skader.

Minst fire store etterskjelv er allerede registrert.

Branndrama

At tv-stjernen nå vil forberede seg kommer nok ikke som et sjokk på mange.

I april i 2017 opplevde hun nemlig alles store mareritt, da huset hennes i Pacific Palisades-området sto i fyr og flammer.

Noe av det Persson fryktet mest, var at hun ikke ville klare å redde familiens katt, som befant seg i husets overetasje.

Da brannmennene i en episode av «Svenske Hollywoodfruer» forklarte at de hadde funnet katten «Tusse» død, og la den i en søppelsekk, var Persson fra seg av sorg. Situasjonen gjorde så sterkt inntrykk at hun ikke orket å se på kadaveret.

Dette førte også til at 60-åringen ikke oppdaget at det var feil katt som lå i søppelsekken.

GOD TONE: Gunilla Persson blir satt ut av Kristin Gjelsviks utsagn under middagsselskapet. Vis mer

Vekket av brannen

Persson tegnet videre et bilde av dramatiske scener fra den skremmende opplevelsen.

Tv-profilen forklarte at hun våknet midt på natten som følge av et bråk fra gaten. Bråket minnet om en «spraking» man gjenkjenner fra fyrverkeri.

Da 60-åringen plutselig forsto at husets andreetasje sto i fyr og flammer, måtte hun i all hast redde seg selv og datteren ut av huset.

Mens én av kattene befant seg under Perssons seng i underetasjen, var katten «Tusse» i overetasjen.

To dager etter brannen vendte hun imidlertid tilbake til huset for å hente noen eiendeler til dattera. Til hennes store forskrekkelse lå kattekadaveret fortsatt utenfor huset.

Mens hun samlet datterens skolebøker, hørte hun en velkjent mjauing i det fjerne.

Den svenske Hollywood-fruen Gunilla Persson skal på Tinder-date, men så stikker morens hjelpepleier av. Det får Gunilla til å tenne på alle pluggene. Vis mer

Overlevde

I og med at «Tusse» var meldt død, antok Persson at det var nabokatten som hadde kommet seg inn i huset, og ba opprydningsmannskapet om å se etter. Få øyeblikk seinere kom vedkommende tilbake med Perssons egen katt i armene - til enorm glede for den svenske hollywoodfruen.

60-åringen flyttet fra Sverige til New York på 1980-tallet, og har i senere tid valgt å bosette seg i Los Angeles. Hun er ikke ukjent for å skape overskrifter, ei heller i norsk presse. Hun har lang fartstid på tv, og er ikke redd for å si sin mening. Mange forbinder nok svensken med «Svenske Hollywoodfruer», og hun har også vært å se i «4-stjerners middag».

Tidligere i år ble det også kjent at hun skal være med i norske« Farmen kjendis», som sendes på TV 2 til neste år.

LES OGSÅ: Tiltalt etter overfall mot Hollywood-frua

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer