HAR KREFT: Dag Solstad fikk påvist kreft i 2014. Det tar han helt med ro. Foto: Aftenposten
HAR KREFT: Dag Solstad fikk påvist kreft i 2014. Det tar han helt med ro. Foto: AftenpostenVis mer

Frykter ikke kreften

- Det er veldig gode prognoser, sier forfatter Dag Solstad.

SEOGHØR.NO: Forfatter Dag Solstad (73) er aktuell i bokpodcasten «BokPod», hvor han åpner seg om prostatakreften han fikk påvist i 2014.

Men 73-åringen forteller til Dagbladet at han tar kreften med fatning.

- Ingen voldsomme reaksjoner fra meg. Alle vet at det spørs hva slags kreft det er. Det er forskjell på lungekreft og prostatakreft, veldig stor forskjell, sier Solstad til Dagbladet.

Ifølge podcasten har han lenge gått til behandling, og skal ha rundt 15 runder igjen før han er ferdig. Til Dagbladet bedyrer han at det ikke er noen fare for liv og  helse.

SUKSESS: Da Dag Solstad fylte 70 år den 16.juni 2011 ble han feiret av store deler av kultureliten på Litteraturhuset i Oslo. Her med Ingrid Lorentzen.  Foto: Stella Pictures
SUKSESS: Da Dag Solstad fylte 70 år den 16.juni 2011 ble han feiret av store deler av kultureliten på Litteraturhuset i Oslo. Her med Ingrid Lorentzen. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Det er veldig gode prognoser. Oppdager man det tidlig er det nesten ikke farlig i det hele tatt, hevder Solstad.

Solstad har siden debuten i 1965 vært en av Norges mest markante forfattere. I 2011 ble han tildelt statens æreslønn.

Drukket hver dag i 40 år

For to år siden avslørte han blant annet at han har vært alkoholiker i 40 år.

- Jeg har drukket hver dag siden jeg fikk min egen økonomi. Ikke da jeg jobbet som lærer, for der var det ikke mulig, men fra 1964 og utover har jeg drukket daglig, fortalte 71-åringen i et intervju med Dagbladet.

Likevel forteller Solstad at han aldri har drukket når han har skrevet, men tatt fridager innimellom og drukket seg full på.

DEN GODE VIN: Forfatter Dag Solstad har tidligere uttalt at han har drukket hver dag i 49 år.  Foto: Stella Pictures
DEN GODE VIN: Forfatter Dag Solstad har tidligere uttalt at han har drukket hver dag i 49 år. Foto: Stella Pictures Vis mer

- Når jeg tenker tilbake på mitt liv som alkoholiker, er det meget behagelig. Det har vært mye moro, fyll og spetakkel. Og jeg har møtt mange spennende folk jeg kanskje ikke ville turt å snakke med ellers. I tillegg har jeg klart å kontrollere drikkingen utelukkende fordi jeg har skrevet. Skrivingen har vært en velsignelse for meg, sier han til avisa.

LES OGSÅ: Har drukket hver dag i 40 år

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.