Frykter hun skal få hudkreft

- Jeg går alltid med solfaktor i veska, sier Lise Karlsnes.

SEOGHØR.NO: Sommeren er høysesong for soling, og når varmen først kommer til Norge er det lett å glemme å bruke solfaktor. På magasinet Elles årlige sommerfest, fortalte flere kjendiser at de er redd for å få hudkreft.

Artist Lise Karlsnes (34) forteller at helsa er hennes fremste prioritering.

- Jeg har et motto: Smør en venn. Jeg går alltid med solfaktor i veska. Faktor 30 og 50 har jeg alltid med. Jeg er først og fremst redd for hudkreft, og så er det jo ikke noe fint å få den slitne solhuden. Vil man ta vare på den fine ungdomshuden så må man være forsiktig, sier hun.

Se videointervju med kjendisene øverst i saken!

Internasjonale stjerner har også engasjert seg i kreftkampen. Miley Cyrus har blant annet stilt opp naken for kampanjen «Protect The Skin». Naomi Campbell, Victoria Beckham og Dita Von Teese er andre kjente navn som har stilt opp for å få folk til å beskytte seg.

REDD FOR HUDKREFT: Lise Karlsnes på ELLE sommerfest på Hukodden restaurant.  Foto: FameFlynet Norway
REDD FOR HUDKREFT: Lise Karlsnes på ELLE sommerfest på Hukodden restaurant. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

TVNorge-programleder Birigtte Lund Nakken smører seg med faktor 50 for å unngå aldersflekker på huden.

FAKTOR 50: Programleder Birgitte Lund Nakken forteller at hun bruker faktor 50 fra mars-september.  Foto: Espen Solli/Se og Hør
FAKTOR 50: Programleder Birgitte Lund Nakken forteller at hun bruker faktor 50 fra mars-september. Foto: Espen Solli/Se og Hør Vis mer

- Fra mars til september bruker jeg faktor 50 i ansiktet. Jeg tenker ikke så mye på rynker, men mest på aldersflekker. Solfaktor er regel nummer en, vann er regel nummer to og det å være glad er regel nummer en, sier Birgitte.Designer og programleder Jenny Skavlan, har vist frem sin solbrune glød i eget bikinidesign. Hun hadde også en  visning for sine bikinier på Tjuvholmen i Oslo. Hun begynner å bli lei av å se seg selv i bikini.

- Nå har jeg sett biknibilder av meg selv overalt hele tiden, så den sesongen er over for meg. Nå begynner jeg på vinteren. Men jeg er ikke hypp på å bli solbrent og nå nærmer jeg meg 30 år, og bruker faktor 30 hver dag i ansiktet.

FAKTOR 30: Thomas Fingern Gullestad og Jenny Skavlan på Elle sommerfest. Jenny forteller at hun bruker faktor 30 hver dag. 
 Foto: FameFlynet Norway
FAKTOR 30: Thomas Fingern Gullestad og Jenny Skavlan på Elle sommerfest. Jenny forteller at hun bruker faktor 30 hver dag. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

Ektemannen Thomas Gullestad skyter inn at han mener det er viktig å få fem minutter sol hver dag, helt uten faktor, for å fylle opp D-vitamin-lageret.

Artist Margaret Berger er aktuell med «Idol Junior», som er en mini-utgave av «Idol». Her skal hun være dommer sammen med blant annet Sandra Lyng Haugen. Programmet vil gå parallelt med de vanlige sendingene til vanlige Idol, og får egen programleder og eget dommerpanel.

Den tidligere Melodi Grand Prix-deltageren er kjent for sin lyse porselenshud og føler seg ekstra utsatt om sommeren.

VENNINNER: Lise Karlsnes og Margaret Berger er begge opptatt av å beskytte seg mot solen. 
 Foto: FameFlynet Norway
VENNINNER: Lise Karlsnes og Margaret Berger er begge opptatt av å beskytte seg mot solen. Foto: FameFlynet Norway Vis mer

- Jeg går sjelden ut midt på dagen, men sitter gjerne ute i tre-fire-tiden. Jeg er ganske utsatt for å bli brent og få hudkreft, så jeg passer veldig på det. Kjempeviktig å bruke solkrem. Det går ikke ann å i ikke bruke det i 2014, avslutter Berger.

Se alle de sexy kjolene fra Elle-festen:

LES OGSÅ: På visning i smykker til 45.000 kroner.