ALVORLIG: Michael Jackson har fått en alvorlig hudsykdom som nå truer med å fortære ansiktshuden hans.  Foto: Stella Pictures
ALVORLIG: Michael Jackson har fått en alvorlig hudsykdom som nå truer med å fortære ansiktshuden hans. Foto: Stella PicturesVis mer

Frykter hele ansiktet skal bli spist

- Michael har en alvorlig stafylokokkinfeksjon, som han fikk etter en neseoperasjon...

SEHER.NO: Ingen kan påstå at popkongen Michael Jackson (50) har hatt det enkelt de siste årene.

I tillegg til alle skandalene og rettssakene mot ham, har popstjernens utseende forfalt ytterligere, og lite er igjen av den sunne unge stjernen som tok verden med storm på 80-tallet.

Den siste tiden har ikke Jackson latt seg avbilde uten sitt sedvanlige munnbind, som skjuler hele ansiktet hans bortsett fra øynene. Og ifølge kilder er det en grunn til at popstjernen går med bindet.

Spiser huden
Jackson skal nemlig ha blitt smittet med en svært alvorlig MRSA-infeksjon i huden etter en neseoperasjon for litt siden.

Ifølge Folkehelseinstituttet står forkortelsen MRSA for meticillinresistente Staphylococcus aureus. Det vil si gule stafylokokker som er blitt resistente mot de typer antibiotika som oftest brukes mot stafylokokkinfeksjoner.

I de fleste situasjoner er denne tilstanden svært alvorlig, og bakteriene truer nå med å "spise" ansiktshuden til Jackson, hevder The Sun.

Det var da han nylig besøkte en klinikk i Beverly Hills for behandling, at sjokkerte fans og øyenvitner fikk se hva som er i ferd med å skje med popkongen. I tillegg til svært hovne, skrukkete og røde hender, blottet Michael litt av det ene kinnet sitt, som også så svært sårt og rødt ut.

Flere operasjoner?
Michael har den siste tiden fått antibiotika intravenøst, men dersom legene ikke får gjennomslag med behandlingen, risikerer han at sykdommen ødelegger store deler av huden hans, noe som vil tilsi at han må gjennom omfattende kirurgiske inngrep for å få reparert ansiktet.

- Michael har en alvorlig stafylokokkinfeksjon, som han fikk etter en neseoperasjon. Infeksjonen har nå spredd seg i ansiktet og kroppen, men blir aggresivt behandlet av leger. Det er en sjanse for at sykdommen kan utvikle seg slik at den begynner å fortære huden hans, så han blir nøye fulgt opp av leger, sier en kilde.

Dette er imidlertid ikke første gang popkongens helse har blitt diskutert den siste tiden.

Forrige måned hevdet Ian Halperin, forfatter av en ny Jackson-biografi, at popstjernen hadde fått en dødelig lungesykdom. Ifølge Jacksons talspersoner var dette imidlertid "bare oppspinn".

Tross omfattende utseende-endringer de siste 30 årene, har Michael hele tiden hevdet at årsaken til hans hvite hud er at han lider av vitiligo, en hudsykdom som fører til tap av pigment.

I tillegg hevder popstjernen at han kun har gjennomgått to plastiske operasjoner, der en av dem var på nesen for å hjelpe ham puste.

Har du et kjendistips? Tips oss på seher@seher.no eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Må Jacko holde nesa på plass?