Erik Alfred Tesaker fra «Farmen Kjendis»:

Frykter han er smittet: - Blir mørkeredd

«Farmen Kjendis»-deltakeren tror han kan ha blitt smittet av coronaviruset i hovedstaden. Nå holder han seg selv og familien i selvpålagt karantene.

OPPLEVDE CORONA-SYMPTOMER: Erik Alfred Tesaker får ikke teste seg for coronaviruset til tross for at han mener han har fått det. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
OPPLEVDE CORONA-SYMPTOMER: Erik Alfred Tesaker får ikke teste seg for coronaviruset til tross for at han mener han har fått det. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Coronaviruset får naturligvis mye spalteplass i mediene og sprer seg blant verdensbefolkningen. I skrivende stund har nesten 215 000 mennesker fått påvist viruset på verdensbasis, mens over 8700 har mistet livet.

Den mye omtalte pandemien har forårsaket strenge tiltak og retningslinjer fra myndighetene, men til tross for dette fortsetter viruset å herje.

Her til lands er 1550 påvist smittet av coronaviruset, men det er også snakk om store mørketall. Flere har vist frustrasjon over at de ikke får testet seg for viruset.

Å få teste seg for viruset er nemlig ingen selvfølge, og Folkehelseinstituttet har derfor laget en oversikt over hvem som skal testes. Oppfyller du ikke kriteriene, skal du heller gå i hjemmekarantene.

CORONA: Delte dette med Twitter-følgerne sine mandag. Video: @idriselba. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

«Farmen Kjendis»-aktuelle Erik Alfred Tesaker (40) er en av dem som ikke har fått testet seg for viruset, på tross av treffende symptomer.

Det var TV 2 som først omtalte saken.

- Var tungt å puste

40-åringen forteller til Se og Hør at han begynte å merke symptomer etter at han hadde vært på besøk i Oslo.

- Jeg begynte å få vondt i korsryggen og rundt i nakken og ble veldig stiv. Så ble jeg litt frossen, men så gikk det over igjen. Så begynte jeg å kjenne noe rart med brystet. Jeg begynte å ane at det skjedde noe, og jeg skulle jo egentlig ha besøk av medier, men ble nødt til å ringe og si at «jeg vet ikke hva det er for noe», og be dem om å ikke komme, sier Tesaker til Se og Hør.

Videre forteller sørlendingen at det etter hvert var tungt å puste og at det kjentes ut som at det lå noe tungt på brystkassen hans. Dette sier 40-åringen løsnet igjen, og at han hadde en dag hvor alt var bra - før det kom tilbake.

VONDT Å PUSTE: Erik Alfred Tesaker forteller at formen kommer og går, men at det gjør litt vondt å puste. Foto: Morten Eik/ Se og Hør
VONDT Å PUSTE: Erik Alfred Tesaker forteller at formen kommer og går, men at det gjør litt vondt å puste. Foto: Morten Eik/ Se og Hør Vis mer

På spørsmål om hvordan formen er per dags dato, forteller Tesaker at det fortsatt gjør litt vondt å puste, men at formen kommer og går.

- Jeg har snakket med legen og jeg trengte ikke ta noe test slik reglene er nå. Så nå holder vi oss bare i en selvpålagt karantene. Jeg og kona er litt pjuske. Nå har vi vært hjemme i cirka åtte dager, fortsetter «Farmen Kjendis»-deltakeren.

Til tross for at formen ikke er helt på topp, er Tesaker glad for at familien har god plass å boltre seg på. Dagene tilbringer de sammen ved å blant annet spille fotball og snekre.

- Vi har jo 820 mål med plass. Akkurat nå er jeg pjusk, men ungene er høyt og lavt i gapahuk og er ute og leker. Vi får masse tid sammen, og vi har det jo helt topp på alle vis, sier Tesaker, og legger til:

- Man har jo også mye kontakt med besteforeldre og familie på telefon i disse dager, og vi har blant annet spilt Kahoot (quiz med svaralternativer, journ.anm.) med hele familien på nettet.

CORONA CHALLENGE: Influenser Ava Louise har lagt ut en video på TikTok der hun prøver å skape en ny trend hvor folk skal slikke på toalettsete. Vis mer

- Man blir jo mørkeredd

Med tanke på symptomene han kjente på, forteller 40-åringen at han så seg nødt til å si ifra til alle han hadde møtt i forkant.

- Ingen andre har fått noe foreløpig, så det er jeg veldig glad for å høre. Man blir så redd for at man har smittet noen som er i faresonen, men det ser heldigvis ut til å ha gått fint, forteller Tesaker.

HOLDER SEG HJEMME: Erik Alfred Tesaker og kona Ellen Marie har holdt seg selv og barna i selvpålagt karantene hjemme på gården sin på Gyland, etter at de begge ble syke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
HOLDER SEG HJEMME: Erik Alfred Tesaker og kona Ellen Marie har holdt seg selv og barna i selvpålagt karantene hjemme på gården sin på Gyland, etter at de begge ble syke. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

- Man blir jo «mørkeredd», for det er så mye dødsfall. Så det jeg har savnet informasjon om er sykdomsforløpet. Man veksler mellom å få panikk og tenke at «åh, nei, det er visst bare panikk», og man veksler mellom å være rasjonell og irrasjonell, fortsetter 40-åringen.

- Tror du den eventuelle smitten kan ha kommet fra besøket i Oslo?

- Jeg er helt sikker på det. Jeg bodde på hotell, og jeg var på en felles hotellfrokost og der var det mye internasjonale gjester. Parallelt var kona på konferanse med 700 mennesker. Det var etter det at vi begynte å kjenne på det. Det må være der vi har fått det fra, mener han.

SYNGER OM VIRUSET: Norges Eurovision-finalist Ulrikke Brandstorp ser det lyse i hverdagen, som for tiden og i likhet med andre nordmenn er preget av coronaviruset COVID-19. Video: Instagram / @Ulrikkeofficial Vis mer

LES OGSÅ: Kritikkstorm etter corona-uttalelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer