Frykter han blir dement

- Jeg kjenner at jeg husker dårligere, forteller Carl I. Hagen.

FRYKTER DEMENS: FrP-veteran Carl I. Hagen håper han slipper samme skjebne som sin mor - å bli en sterkt pleietrengende alzheimerpasient. - Drømmen for meg er å falle død om på en talerstol, sier han til Dagbladet.  Foto: NTB scanpix
FRYKTER DEMENS: FrP-veteran Carl I. Hagen håper han slipper samme skjebne som sin mor - å bli en sterkt pleietrengende alzheimerpasient. - Drømmen for meg er å falle død om på en talerstol, sier han til Dagbladet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Tidligere FrP-leder Carl I. Hagen (69) er i full sving om dagen, både i avisspaltene og med deltakelse i «Skal vi danse».

Den politiske ringreven har gått ned hele 14 kilo de siste månedene, etter at han og kona Eli (65) la om kostholdet og begynte å trene til danse-deltagelsen i våres. Men selv om Hagen føler seg i bedre form enn på lenge, frykter han å lide samme skjebne som sin mor i alderdommen.

- Min mor, som døde for noen år siden, hadde Alzheimer. De siste to åra hadde hun en god dag hvis jeg trodde hun kjente meg igjen da jeg besøkte henne. Med andre ord var det veldig mange ganger at det ikke var noe tegn til gjenkjennelse. Det håper jeg at Eli og mine egne barn slipper, sier han til Dagbladet.
 
69-åringen innrømmer at han er bekymret for at han kan ha arvet morens lidelse.
 
- Ja, det bekymrer meg - for jeg kjenner at jeg husker dårligere. Jeg husker mennesker, ansiktene deres, men har problemer med å finne navnet, eller å huske hvor og når jeg traff dem, forteller FrP-veteranen til Dagbladet.

Carl I. Hagen debuterer på «Skal vi danse»-parketten på TV 2 klokken 19.30 lørdag kveld, og understreker at han håper å være i full vigør i mange år fremover.

- Drømmen for meg er å falle død om på en talerstol, uttaler han.

LES OGSÅ: - Det gikk ordentlig til helvete
 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer