BEKYMRET: - Det føles litt som å kjempe mot vindmøller, mener Connie Barr, om de planlagte kuttene i "Dokument 2"-staben. Her mottar hun Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram under årets prisutdeling i Bergen. Foto: SCANPIX
BEKYMRET: - Det føles litt som å kjempe mot vindmøller, mener Connie Barr, om de planlagte kuttene i "Dokument 2"-staben. Her mottar hun Gullruten for beste fakta- og aktualitetsprogram under årets prisutdeling i Bergen. Foto: SCANPIX Vis mer

Frykter for TV 2-jobben

- Vi ser på hverandre og lurer på hvem som mister jobben, sier Connie Barr i "Dokument 2".

SEHER.NO: "Dokument 2"-journalist Connie Barr er alvorlig bekymret. Hun mister to kolleger - eller må selv gå - når TV 2 kutter 36 prosent av journalistene i dokumentaravdelingen.

- Det er ikke mye flesk å ta av her. Men to av 5,5 journalister skal bort, og vi er bekymret for hva det innebærer. I tillegg til å se på hverandre og lure på hvem som mister jobben, bekymrer vi oss for hva TV 2 blir når satsingen på tyngre journalistikk svekkes, sier hun til VG.

Barr mener det er viktig at kanalen har en flate for de lange historiene, og at kanalen må satse på nyheter og tyngre aktualitetsprogrammer for å være konkurransedyktige.

- Den satsingen er en kraftig del av allmennkringkastingsoppdraget. NRKs "Brennpunkt" har rundt 30 ansatte. "Dokument 2" er fem og skal ned til tre. Det føles litt som å kjempe mot vindmøller, mener Barr.

TV 2-sjef, Alf Hildrum, liker ikke at ansatte nå går ut i mediene og diskuterer interne saker.
'
- Dette har vi ingen tradisjon for i TV 2, og jeg liker ikke at vi kan framstå som en organisasjon i strid med seg selv. Det er helt ryddig at de ansattes representanter gir uttrykk for sine meninger, men jeg synes ikke at enkeltpersoner i TV 2 skal gjøre det, sier han til VG.

Kanalens dokumentaravdeling, der Connie Barr er ansatt, hører til nyhets- og aktualitetsavdelingen, som må kutte 24 årsverk.

Tirsdag gikk også programleder i "Landstinget", Arill Riise, ut mot nedskjæringene hos sin arbeidsgiver.

Har du et kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Ole Ivars boikotter TV 2