Frykter for stemmen

Er Carolas gullrøst ødelagt for godt?

SLITER: Trolig blir Carolas populære juleturné avlyst på grunn av stemmeproblemene. Foto: Stella Pictures
SLITER: Trolig blir Carolas populære juleturné avlyst på grunn av stemmeproblemene. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I midten av september meldte Se og Hør Nett at den svenske sangerinnen Carola (40) ble tvunget til å ta en to måneder lang scenepause for å pleie en betennelse på stemmebåndet.

- Hun må la stemmen hvile, fortalte assistenten hennes.

Nå melder svenske Expressen at sangfuglens populære juleturné trolig blir avlyst. Det viser seg nemlig at betennelsen er så alvorlig at det å opptre de nærmeste månedene kan gi fatale utslag for stemmen hennes.

- Det er katastrofe, forteller en nær venn av slagerdronningen til avisen.

- Vi har fått beskjed fra United stage at det kanskje ikke blir noe, sier Karin Mårtensson, bookingansvarlig for innendørsarenaen Scandinavium. United stage er et av Sveriges største artistbyråer, som foruten Carola har stjerner som Lars Winnerbäck, Lisa Ekdahl og norske Wig Wam i stallen.

Se her! Carola hetses i revy!

- Det ser ut som om hun har sangerknuter på stemmebåndet. Det er en tilstand som oppstår hvis man kjører stemmen for hardt, sier legen Björn Meder. Han har i flere jobbet med Sveriges sangelite.

- Jeg merket at hun slet med stemmen under en tv-opptreden. Det som er vrient med sangerknuter, er at man etter hvilen må bygge opp stemmen fra grunnen igjen. Mange som rammes, opplever psykisk stress, fortvilelse og redsel over om de noen gang kan komme tilbake. Det handler om å gi det tid, sier han.

- Vi skal ha et møte med Carola. Helsen hennes kommer først, sier Lasse Karlsson i United stage.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer