Paris Jackson:

Frykter for karrieren etter sjokk-dokumentaren

Paris Jackson frykter «Leaving Neverland» skremmer bort regissører.

FRYKTER FOR KARRIEREN: Paris Jackson frykter at den omdiskuterte dokumentaren om faren nå skal sette en stopper for skuespillerkarrieren hennes. Foto: NTB Scanpix
FRYKTER FOR KARRIEREN: Paris Jackson frykter at den omdiskuterte dokumentaren om faren nå skal sette en stopper for skuespillerkarrieren hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Søndag hadde den fire timer lange dokumentaren om Michael Jackson, «Leaving Neverland», premiere i USA. Dokumentaren er omdiskutert, og har blant annet høstet sterk kritikk fra familien til den avdøde popkongen.

Årsaken er at de to guttene James Safechuck og Wade Robson, som i dag er voksne, hevder i dokumentaren at popkongen begikk overgrep mot dem da de var 7 og 10 år gamle.

Ifølge den britiske avisen Mirror, skal Michael Jacksons datter, skuespilleren Paris Jackson (20) nå frykte at dokumentaren kan ødelegge hele hennes karriere.

- Skremmer bort regissører

Anonyme kilder skal ha uttalt til avisen at Paris skal ha blitt knust av den nye dokumentaren, som ble vist for første gang på Sundance-festivalen tidligere i år.

I fjor hadde 20-åringen en rolle i filmen «Gringo», og i 2016 spilte hun i filmen «The Space Between».

MINNET FAREN: Her er Paris Jackson på scenen under en seremoni til minne om faren i Los Angeles i 2012. Foto: AP/ NTB Scanpix
MINNET FAREN: Her er Paris Jackson på scenen under en seremoni til minne om faren i Los Angeles i 2012. Foto: AP/ NTB Scanpix Vis mer

Ifølge kildene frykter den ferske skuespilleren nå at regissører og produsenter vil unngå å gi henne filmroller, i frykt for at overgrepsanklagene mot faren skal ta all oppmerksomheten fra filmen.

- Paris håper på å bli en suksessrik skuespiller, men frykter nå at «Leaving Neverland» har ødelagt sjansene for at karrieren tar av, sier kilden og legger til:

- Hun spilte i en film i fjor, men hun tror dokumentaren allerede skremmer regissører bort, som følge av overgrepene faren hennes anklages for. De frykter at kinogjengere vil droppe filmene.

BEGRAVELSE: Her er Michael jacksons barn, Paris (t.v), Prince Michael (t.h) og Prince Michael ll (foran) under artistens minnestund i Los Angeles i 2009. Foto: NTB Scanpix
BEGRAVELSE: Her er Michael jacksons barn, Paris (t.v), Prince Michael (t.h) og Prince Michael ll (foran) under artistens minnestund i Los Angeles i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere anklager

Det er ikke første gang Michael Jackson anklages for overgrep. I 2003 risikerte stjernen blant annet 24 års fengsel for seksuelle overgrep mot en mindreårig gutt. Da var det en 13 år gammel kreftsyk gutt det var snakk om. Gutten trakk imidlertid anklagene, og benektet det hele.

Under en rettssak i 2005, nektet de to guttene som nå anklager Jackson for overgrep, for at de hadde blitt utsatt for overgrep av artisten. Begge sakene ble først henlagt, men ifølge Time ligger Robson og Safechucks ankesaker fortsatt inne til behandling.

I HARDT VÆR: Regissør Dan Reed (midten) sammen med Wade Robson (t.v.) og James Safechuck, som begge har rettet overgrepsanklager mot Michael Jackson. Her avbildet på Sundance filmfestival, der de promoterte «Leaving Neverland». Foto: NTB scanpix
I HARDT VÆR: Regissør Dan Reed (midten) sammen med Wade Robson (t.v.) og James Safechuck, som begge har rettet overgrepsanklager mot Michael Jackson. Her avbildet på Sundance filmfestival, der de promoterte «Leaving Neverland». Foto: NTB scanpix Vis mer

Den gang hadde imidlertid stjernen mulighet til å forsvare seg mot anklagene. Etter hans død i 2009 er det også laget flere bøker og dokumentarer om de mange anklagene mot ham.

I slutten av januar offentliggjorde Jacksons familie, representert ved forvalterne av Jacksons arv, den siste i en rekke uttalelser hvor de fordømmer den siste dokumentaren. Ifølge Variety har de tidligere omtalt filmen som «et tabloid karakterdrap».

- Michael vendte alltid det andre kinnet til, og det er det vi har pleid å gjøre. Men vi kan ikke bare stå og se på mens denne offentlige lynsjingen pågår, og Michael blir angrepet av gribber på Twitter og andre som aldri har møtt ham, står det i uttalelsen.

Ville fjerne musikken

Dokumentaren, som også skal vises på NRK førstkommende helg, har ført til at flere radiostasjoner har valgt å fjerne Michael Jacksons musikk fra spillelistene. Blant disse er britiske BBCs Radio 2.

OVERGREPSANKLAGER: Nok en gang blir «King of Pop» anklaget for seksuelt overgrep mot barn. Foto: All Over Press
OVERGREPSANKLAGER: Nok en gang blir «King of Pop» anklaget for seksuelt overgrep mot barn. Foto: All Over Press Vis mer

I går besluttet også NRK at de ville gjøre det samme, men kanalen gjorde om på sin beslutning i dag.

- Vi må skille mellom kunsten og kunstneren, selvsagt er det en normal prosess at vi er varsomme og ikke publiserer innhold og kulturuttrykk som ikke passer sammen. Men vi skal ikke gå til et generelt forbud mot å spille Michael Jackson de neste ukene, uttalte kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen til Dagbladet tirsdag.

Da NRK mandag gjorde beslutningen om å fjerne dokumentaren fra sine sider, fikk de kraftige reaksjoner.

- Det virker som at NRK allerede har bestemt seg for at Michael Jackson er pedofil og at disse anklagene er sanne, sa lederen for fanklubben Michael Jackson Norge, Marius Wærhaug Madsen til NRK i går.

LES OGSÅ: - Frykter for Paris Jacksons liv

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer