Corey Feldman:

Frykter barnestjernen ble utsatt for et drapsforsøk

- Hvor syke er disse menneskene?

INNLAGT PÅ SYKEHUS: Den amerikanske skuespilleren Corey Feldman (46) ble overfalt av tre ukjente gjerningsmenn i Los Angeles tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix
INNLAGT PÅ SYKEHUS: Den amerikanske skuespilleren Corey Feldman (46) ble overfalt av tre ukjente gjerningsmenn i Los Angeles tirsdag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Den amerikanske 80-tallsstjernen Corey Feldman (46) måtte tilbringe begynnelsen av påskeferien på sykehus etter å havnet i basketak med tre ukjente menn tirsdag kveld.

Twitter skriver Feldman, kjent fra filmer som «License to Drive», «Gremlins» og «Teenage Mutant Ninja Turtles», at han uten forvarsel ble overrumplet av gjerningsmennene på veien i Los Angeles, mens han satt bak rattet.

«En av mennene åpnet bildøra mi og stakk meg med noe. Takk gud for at det bare var jeg og sikkerhetsvakten min som satt i bilen. Jeg har det bra», skriver han blant annet.

Bekymret for giftangrep

Politiet i Los Angeles bekrefter Feldmans historie over tv-kanalen E!, og forklarer at de har igangsatt etterforskning. Per nå har de ingen mistenkte i saken, og vet lite om motivet for overfallet. De kan heller ikke si noe om stikkvåpenet som ble brukt mot skuespilleren.

Skal vi tro 46-åringens talsperson skal det være snakk om en sprøytespiss.

KJENNER IKKE MOTIVET: Politiet i Los Angeles etterforsker nå overfallet mot Corey Feldman. Her avbildet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
KJENNER IKKE MOTIVET: Politiet i Los Angeles etterforsker nå overfallet mot Corey Feldman. Her avbildet tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Han fikk et lite sår, men vi er mer bekymret for om sprøyta kan ha inneholdt noe, som gift eller et virus. Han er skrevet ut av sykehuset nå, og hviler hjemme. Vi får svar på blodprøvene hans om noen dager, forteller talspersonen til tv-kanalen.

Representanten forklarer videre at politiet etterforsker overfallet som et mulig drapsforsøk.

- Gjerningsmennene var, slik jeg forstår det, ikke interessert i å stjele verken lommebok eller bil. Det eneste de gjorde var å stikke Corey med en gjenstand og løpe vekk.

Skylder på sosiale medier

Selv tror Feldman, som kjørte seg selv til sykehus etter den skremmende hendelsen, at han ikke var et tilfeldig offer.

«Jeg har mottatt en rekke trusler på samtlige sosiale medier-kontoer den siste tiden, fra en egen liten bande, og har grunn til å tro at deres negative handlinger har sammenheng med dette. Nok er nok. Hvor syke er disse menneskene?», skriver han på Twitter.

Som nevnt over i saken står altså politiet foreløpig uten ledetråder i saken.

SLADDER-STORM: Se og Hørs reporter i Hollywood, Kjersti Flaa, gir deg de store snakkisene fra USA den siste uken før påske. Video: Kjersti Flaa, Se og Hør Vis mer

Corey Feldman var en av de best betalte tenåringsidolene i Hollywood på midten av 1980-tallet, og begynte sin skuespillerkarriere allerede som treåring. Ved siden av de ovennevnte filmene er det «The Goonies» fra 1985 og «The Lost Boys» fra 1987 han blir best husket for.

Rollen som sexsymbol, enorm medieoppmerksomhet og vanskeligheter med å takle overgangen til en karriere som voksen skuespiller, førte imidlertid Feldman ut på skråplanet. Bunnen nådde 46-åringen da han på 90-tallet ble arrestert for besittelse av narkotika.

Overgrepsskandale

I 2005 ble Feldman innkalt til å vitne mot den nå avdøde Michael Jackson i den mye omtalte barneovergrepssaken. 46-åringen har hele tiden avvist at han ble misbrukt av popkongen.

- Folk kan si hva de vil, men det var ikke Michael. Han og jeg har våre konflikter, men det var ikke en av dem, fortalte han til GQ i 2008.

Etter at metoo-kampanjen traff verden midt i ansiktet i fjor høst, har Feldman igjen vært på banen for å snakke om seksuelle overgrep - og truet med å avdekke et pedofili-nettverk i Hollywood i oktober.

Ifølge en rekke medier, deriblant Washington Post, hevdet 46-åringen at han ved flere anledninger ble utsatt for seksuelt overgrep som barn, og at hendelsene skal ha oppstått under arbeid med ulike film- og tv-prosjekter. ​

Allerede i 2013 fremmet 46-åringen påstander om at det eksisterer en pedofiliring i den berømte filmbyen. Nettverket skal ha operert aktivt de siste tre tiårene, og består angivelig av mektige personer i underholdningsbransjen.

Selv ønsker barnestjernen, som har satset på reality og mindre filmroller de siste årene, å produsere en dokumentar hvor han planlegger å avsløre alle detaljer i saken.

LES OGSÅ: Røper deltaljer om den påståtte voldtekten for første gang

FREKKAS: Seth MacFarlane sendte et stikk mot Hollywood-mogul Harvey Weinstein da han var Oscar-vert i 2013. MacFarlanes kommentar insinuerte at det som kvinnelig skuespiller lønnet seg å gi Weinstein inntrykk av at man var tiltrukket av ham. Video: CNN Vis mer