- Fryktelig glad for at jeg ikke er tenåringsjente

Kjendismennene støtter Guri Solbergs kroppsfokus-utspill.

SEOGHØR.NO: Fredag kveld hyllet nye og gamle p3-profiler radiokanalen i anledning 20-årsjubileet denne uken.

Blant dem var Skal vi danse-programleder Guri Solberg (37), skuespiller Atle Antonsen (44) og «Torsdag kveld fra Nydalen»-makkerne Henrik Thodesen (33) og Stian Blipp (23).

Førstnevnte hadde tidligere samme dag fortalt i et intervju med VG at hun synes det er altfor mye for mye kroppsfokus blant hennes kvinnelige kolleger.

Til Seoghør.no utdyper hun:

- Det er viktig å tenkte over hva man stiller opp på, og hvordan man fremstiller seg selv. Også i livet sitt generelt; at det faktisk er viktigere å være flink enn deilig.

Men det er ikke bare kvinnelige kjendiser som stiller opp lettkledd i musikkvideoer, på TV eller i magasiner. Også blant gutta har lettkledd-tendensen blitt stadig hyppigere.

Stian Blipp og Henrik Thodesen har ved flere anledninger kastet klærne i «Torsdag kveld fra Nydalen». Senest denne uken i en video med Bjarte Hjelmeland (42).

- Jeg er helt enig med Guri at det er for mye fokus på kropp og nakenhet i media. Det tar fokus vekk fra det man egentlig gjør.

- Men du viser jo mye hud på TV selv, Stian?

- Ja, men når jeg viser hud på TV så er det en del av en sketsj. Vi lager jo ikke sketsjer bare for å kunne vise så mye hud og kropp som mulig, eller for å virke barske, men fordi at det har et poeng. Som for eksempel at vi sitter i en badstu, forklarer den populære porgramlederen til Seoghør.no.

Thodesen på sin side synes det er opp til hver enkelt hvor mye man vil spille på nakenhet:

- Jeg digger nakne folk jeg. Er det for mye nakenhet? Jeg synes folk skal være akkurat så mye nakne som de gidder.

Skuespiller Atle Antonsen forteller til Seoghør.no at han støtter Solberg, og at han er enig i at det generelt er for mye fokus på kropp.

- Ja, jeg er enig i det Guri sier. Veldig bra dame, forresten. Jeg er fryktelig glad for at jeg ikke er en tenåringsjente i dag, for å si det sånn.

- Du er programleder for «Skal vi danse», Guri, hvor det jo vises mye hud - er det greit da?

- Ja, det er lite klær, men det handler om dansekostymer, og det er en del av den verdenen der. Så det ser jeg ikke noe problem i seg selv. Jeg tenker bare at det handler om å være litt bevisst, og å ha to tanker i hodet samtidig.

LES OGSÅ: «Stjernekamp»-Eli ble enke som 32-åring