Full dramatikk i «Tropp 1»:

- Frykt for å dø

Den tøffe øvelsen førte til både besvimelse og tårer.

«TROPP 1»: Kompaniaspirantene skal isbade. Det blir dramatisk for samtlige av deltakerne. Reporter: Celina Morken / Sofie Losen. Video: TV 2 / Jenny Aas / Celina Morken. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For øyeblikket kan man se unge voksne prøve å bli den beste utgaven av seg selvi TV-programmet «Tropp 1». Programmet spiller videre på konseptet fra seerfavoritten «Kompani Lauritzen», men her er det riktignok «vanlige» mennesker og ikke kjendiser som skal oppleve livet i militæret.

Under onsdagens episode blir aspirantene utfordret i øvelsen «Istapp», hvor de, i få grader, skal dykke under overflaten som er dekket av is.

ISBAD: Deltakerne måtte gjennomføre en øvelse i isbading, noe ikke alle reagerte like rolig på. Foto: Matti Bernitz / TV 2
ISBAD: Deltakerne måtte gjennomføre en øvelse i isbading, noe ikke alle reagerte like rolig på. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Mens flesteparten av deltakerne klarer å beholde roen i det iskalde vannet, er det noen som reagerer sterkere enn andre.

TV-seere blir blant annet vitne til at aspirant Magishan Umagurparan (21) får et illebefinnende under øvelsen.

- Et rent helvete

21-åringen sliter med helseangst, i tillegg til at han under innspillingen slet med angst og stress. På forhånd gruet han seg stort til kaldt vann, og øvelsen ble dermed i hardeste laget for Umagurparan.

- Jeg ble skikkelig redd, men jeg tenkte at nå har jeg meldt meg på, så nå må jeg gjøre disse tingene. Jeg begynte å skjelve, selv om jeg prøvde å late som at alt var bra. Jeg var ikke til stede. Da de sa at vi skulle svømme under, da løp sjelen min ut av kroppen, sier han til Se og Hør om hendelsen, med latter i stemmen.

  • Se video av den skremmende hendelsen øverst i saken.
LIVREDD: Magishan Umagurparan fikk et illebefinnende under øvelsen isbading. Han forteller at det likevel var noe av det beste han har gjort. Foto: Matti Bernitz / TV 2
LIVREDD: Magishan Umagurparan fikk et illebefinnende under øvelsen isbading. Han forteller at det likevel var noe av det beste han har gjort. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

- Vi ler av det nå, men hvordan var det i øyeblikket?

- Det var et rent helvete. Da jeg dro meg gjennom det første hinderet, så var det som at jeg dro meg gjennom traumene mine. Det er det verste, beste og hardeste jeg har gjort noen gang i livet mitt. Det var så mye som skjedde med meg underveis. Som man ser i episoden ble jeg helt fjern.

Han legger imidlertid til at han er takknemlig for at han fikk gjennomføre det i kontrollerte omstendigheter, og at det - tross alt - var ganske kult.

«TROPP 1»: Alt går galt da Julian Rassat og Amalie Anker skal gjennomføre øvelsen «venn eller fiende». Reporter: Sofie Losen. Video: TV 2/Celina Morken Vis mer

Stor frykt

Som man kan se i episoden, tok Umagurparan til tårene under øvelsen. Overfor Se og Hør forteller han at det var en uvant følelse.

- Man tenker jo selvfølgelig «jeg vil ikke gråte på TV». Så det å gråte og vise sårbarhet var veldig uvant. Nå har jeg fått et nytt perspektiv på akkurat det. Det er viktig å vise følelser og snakke om det, sier han.

ILLEBEFINNENDE: Magishan besvimte under øvelsen, og forklarer at han var «helt fjern». Foto: Matti Bernitz / TV 2
ILLEBEFINNENDE: Magishan besvimte under øvelsen, og forklarer at han var «helt fjern». Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

21-åringen legger heller ikke skjul på at han ble svært godt ivaretatt av hele produksjonsteamet - spesielt av befalet og de andre deltakerne.

- Alle i troppen ga meg støtte og trygghet. De motiverte meg skikkelig. Befalet var der også og støttet. Så det var det beste som kunne skjedd, at de var rundt meg og støttet meg. Det hjalp meg til å tenke at «jeg må bare gjøre det», sier han, og legger til:

- Jeg hadde en stor frykt for å drukne eller dø, men så visste jeg at det var folk som kunne redde meg. Det var deilig, og det er jeg veldig takknemlig for.

«TROPP 1»: Det tar ikke lang tid før en av deltakerne skader seg og lege må tilkalles. Video: TV 2 Vis mer

- Alt var negativt

Det var imidlertid ikke bare Umagurparan som møtte på store utfordringer under øvelsen. I episoden blir det også klart at aspirant Daniel Pawa (23) ikke kan svømme. Det innrømmer han til befalet rett før øvelsen skal finne sted.

- Først så tenkte jeg «Hæ? Må vi virkelig gjøre det?». Også tenkte jeg at jeg måtte si fra om at jeg ikke kan svømme, og at jeg da kanskje skulle slippe øvelsen. Men de henviste bare til tauet som man kan trekke seg i.

PANIKK: Daniel Pawa kan ikke svømme, noe som fikk konsekvenser da han skulle svømme under vann. Foto: Matti Bernitz / TV 2
PANIKK: Daniel Pawa kan ikke svømme, noe som fikk konsekvenser da han skulle svømme under vann. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Pawa var en av de siste aspirantene som skulle ut i det iskalde vannet, og han innrømmer overfor Se og Hør at han vurderte å stå over øvelsen.

Det hjalp heller ikke at Umagurparan, som altså hoppet i vannet før ham, hadde store problemer.

- Alt var negativt, jeg hadde ikke én positiv tanke.

- Vekket mange følelser

Han var likevel fast bestemt på at han ønsket å gjennomføre øvelsen. Og gjennomføre, det gjorde han, til tross for tårene som lå i øyekroken og presset på.

- Det var et sekund der hvor jeg ikke helt klarte å finne tauet, og det vekket veldig mange følelser som gjorde meg emosjonell. Det var mye følelser og alt av redsel som jeg har kjent på tidligere kom fram. Ingen har sett meg gråte før. Jeg har holdt tilbake på masse tårer opp gjennom åra. Så når jeg først begynte å gråte, så kom alt på en gang.

TÅREVÅTT: Pawa tok til tårene etter øvelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2
TÅREVÅTT: Pawa tok til tårene etter øvelsen. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

23-åringen forteller at han var mest redd for å drukne i det iskalde vannet, eller at noe skulle gå feil.

- Jeg var skikkelig redd for at noe skulle gå galt. At det var kaldt hjalp heller ikke. Jeg kjente nesten ikke på kulda før jeg kom meg ut i teltet, fordi jeg tror jeg var så redd at jeg ikke kjente noe annet. Jeg var så redd.

«TROPP 1»: Anna får tilsnakk av fenriken etter å ha sølt mat i kantina. Video: TV 2 Vis mer

- Holdt på å drukne

At det ble en tårevåt affære for Pawa, er det ingen tvil om. Tårene fortsatte nemlig å trille etter at han hadde gjennomført badet.

- Jeg begynte å tenke på så mange kamper jeg har unngått fordi jeg har vært redd, og nå klarte jeg dette. Det var så mye som kom opp igjen.

«Tropp 1»-deltakeren forteller at han alltid har vært redd for vann, og de gangene han har badet med venner på sommeren, har han aldri gått så langt ut at han ikke kan stå på bunnen.

KOMPANIASPIRANT: Daniel Pawa har lovet Dag Otto Lauritzen å lære seg å svømme - selv om det foreløpig har vært uten hell. Foto: Matti Bernitz / TV 2
KOMPANIASPIRANT: Daniel Pawa har lovet Dag Otto Lauritzen å lære seg å svømme - selv om det foreløpig har vært uten hell. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Én gang gikk det imidlertid galt.

- Det var en gang jeg skulle bade med russegruppa mi, og da holdt jeg på å drukne. Han ene kompisen min prøvde å redde meg, men da holdt vi begge to på å drukne, sier han.

Nå har han imidlertid lovet Dag Otto Lauritzen (56) at han skal lære seg å svømme, men innrømmer lattermildt at det ikke går så bra.

- Men det får bli til sommeren, fordi det skal ikke bli noe mer isbading på meg, for å si det sånn. Det frister ikke. Det å kunne svømme er veldig viktig, og det må jeg gjøre noe med.

LES OGSÅ: - Mye dårlig samvittighet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer