OVERLEVDE KREFT: Marcia Cross (ytterst t.v.) fra «Frustrerte fruer» har kommet seg gjennom sykdommen, og inspirerer nå fansen med åpenheten sin. Det er ikke første gang hun har måttet håndtere kreft. Her med kollegene Nicolette Sheridan, Felicity Huffman, Teri Hatcher og Eva Longoria på Golden Globe i 2005. Foto: NTB scanpix
OVERLEVDE KREFT: Marcia Cross (ytterst t.v.) fra «Frustrerte fruer» har kommet seg gjennom sykdommen, og inspirerer nå fansen med åpenheten sin. Det er ikke første gang hun har måttet håndtere kreft. Her med kollegene Nicolette Sheridan, Felicity Huffman, Teri Hatcher og Eva Longoria på Golden Globe i 2005. Foto: NTB scanpix Vis mer

Marcia Cross:

«Frustrerte fruer»-stjernen holdt kreften hemmelig

Skremte fanskaren med Instagram-innlegg.

Publisert

I 2012 rullet den siste episoden av suksessen «Frustrerte fruer» over skjermen, og mye har hendt med skuespillerne siden den gang. Spesielt er det kanskje Eva Longoria (43) og Felicity Huffman (55) som har klart å bli husket for andre prosjekter, mens Teri Hatcher (53) og Marcia Cross (56) fortsatt har seriens stempel hengende over seg.

Sistnevnte, som spilte den nevrotiske Bree Van de Kamp, har vært å se i forskjellige serier og filmer, deriblant «Fatrick», «Just Peck» og «Bringing up Bobby».

Hennes mest minneverdige opptreden på skjermen er imidlertid fortsatt som den nevrotiske fruen i serien som gikk fra 2004 til 2012.

Fanbasen til serien er fortsatt enorm, og mange ble derfor sjokkerte over å høre at stjernen har vært alvorlig syk.

På Instagram kunne hun nemlig avsløre at hun har hatt analkreft, som ifølge Norsk Helseinformatikk ofte skyldes en infeksjon med HPV-viruset. En dansk studie viser at 1,03 menn og 1,51 kvinner per 100 000 får sykdommen, og at tallene øker.

STJERNELAG: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Eva Longoria og Marcia Cross spilte de fire hovedkarakterene i «Frustrerte fruer». Foto: American Broadcasting Companies Inc. / TV 2
STJERNELAG: Teri Hatcher, Felicity Huffman, Eva Longoria og Marcia Cross spilte de fire hovedkarakterene i «Frustrerte fruer». Foto: American Broadcasting Companies Inc. / TV 2 Vis mer

Mistet håret

Det var på Instagram at TV-stjernen valgte å fortelle fansen om den triste nyheten. Allerede den 15. september delte hun et bilde av seg selv med sitt karakteristiske røde hår, som viste at hun allerede var godt i gang med cellegiftbehandling.

«Jeg er takknemlig og lykkelig for at jeg lever, men lei meg for at jeg mistet håret mitt og at det bare er 2,5 cm langt nå. Noen andre som har mistet håret på grunn av kreft? Si det til meg. Jeg føler med dere», skrev hun til sine 72 000 følgere.

I kommentarfeltet var det mange som fikk panikk, og lurte på hvordan sykdomsbildet til stjernen var. Hvilket stadium var hun på, kom hun til å overleve? Spørsmålene var mange, og flere medier spekulerte på tilstanden hennes.

Etter den store strømmen av tilbakemeldinger, bestemte hun seg for å være litt tydeligere med blodfansen. Dagen etter la stjernen ut en oppklaring:

«Beklager for at forrige innlegg ikke var tydelig. Jeg har HATT kreft. Alt går bra nå. Det var en vanskelig reise, men jeg er sunn, lykkelig, mer tilstedeværende og mer takknemlig enn noensinne. Fra bunnen av mitt ekspanderende hjerte vil jeg takke for all kjærligheten», skrev hun.

Det skulle ikke stoppe her for stjernen. Hun valgte å publisere et tredje innlegg på bildedelingstjenesten, der hun fortalte om hvor lettet hun føler seg etter å ha avslørt nyheten.

«Hvordan eller hvorfor en så enkel ting kan få meg til å føle meg mektig stilte jeg ikke spørsmål ved, men jeg takket Gud eller hva det nå var som ga meg det første dyttet til å bevege meg fremover», skriver stjernen.

Saken fortsetter nedenfor.

KONTROLLFREAK: Karakteren Marcia Cross spilte ble godt kjent for sitt kontrollbehov og sin pertentlige personlighet. Likevel var det ikke alltid at ting gikk som planlagt. Dette bildet er fra sesong syv, der hun ble fanget i akten. Foto: American Broadcasting Companies Inc. / TV 2
KONTROLLFREAK: Karakteren Marcia Cross spilte ble godt kjent for sitt kontrollbehov og sin pertentlige personlighet. Likevel var det ikke alltid at ting gikk som planlagt. Dette bildet er fra sesong syv, der hun ble fanget i akten. Foto: American Broadcasting Companies Inc. / TV 2 Vis mer

Mistet kjæresten

Heldigvis er sjansen for å overleve analkreften ganske stor om det blir oppdaget tidlig. Hun har derimot ikke alltid vært like heldig med sine møter med kreft.

Ektemannen Tom Mahoney (59) visste akkurat hvordan han skulle være en trygg klippe gjennom den vanskelige tiden for henne. Han fikk nemlig selv kreft i 2009, og gjennomgikk et forferdelig år med stråling og cellegift før han våget å se fremover igjen.

PRØVELSER: Marcia Cross' ektemann Tom Mahoney har vært gjennom kreft selv, og støtter nå sin kone gjennom det samme. Foto: NTB scanpix
PRØVELSER: Marcia Cross' ektemann Tom Mahoney har vært gjennom kreft selv, og støtter nå sin kone gjennom det samme. Foto: NTB scanpix Vis mer

Men det var ikke første gangen Marcia opplevde sykdomsmarerittet blant sine nærmeste. I 1993 døde kjæresten hennes gjennom fem år, skuespilleren Richard Jordan, etter å ha fått kreft i hjernen.

- Det tok meg nærmere ti år å bearbeide sorgen etter ham, fortalte hun i et intervju med KirstyTV.

Cross giftet seg med Tom i 2006, men kreft var ikke den eneste prøvelsen de to skulle gjennomgå. Kort tid etter bryllupet fikk de hjelp av fertilitetsleger til å bli foreldre. Tvillingdøtrene Eden og Savannah (11) kom til verden i 2007.

Graviditeten var imidlertid preget av dramatikk, og høyt blodtrykk førte til at hun var sengeliggende den siste delen av svangerskapet.

- Jeg er så heldig som fikk disse jentene. Jeg hadde ikke tid til å være redd, for alt skjedde så fort. Alt gikk heldigvis fint og jeg elsker å være en mor, sa hun til bladet Easy Living i 2015, ifølge Daily Mail.

LES OGSÅ: Svarer på kjærestehetsen

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer