SKREMT: Frps profilerte politiker Mette Hanekamhaug er skremt etter at hennes private bilder og tekstmeldinger havnet hos en politisk motstander etter en tabbe på Stortinget. Foto: Scanpix
SKREMT: Frps profilerte politiker Mette Hanekamhaug er skremt etter at hennes private bilder og tekstmeldinger havnet hos en politisk motstander etter en tabbe på Stortinget. Foto: ScanpixVis mer

FrP-Mettes private bilder på avveie

Telefontabbe på Stortinget.

SEHER.NO: Private MMS-bilder av Frps Mette Hanekamhaug og Arbeiderpartiets Anette Trettebergstuen havnet hos politiske motstandere etter telefontabber på Stortinget.

Minst fire ganger de siste to årene har representanter opplevd at telefoner de leverer til reparasjon gis ut igjen til stortingskollegaer uten at private bilder, tekstmeldinger og kontakter er slettet, skriver VG.

Da Høyre-representant André Oktay Dahl fikk ny telefon fra Stortinget tidligere i år, fikk han en telefon med blant annet MMS-bilder av Hanekamhaug på telefonen. Hun på sin side hadde levert telefonen til reparasjon, og slettet ikke meldinger fordi hun ikke regnet med andre skulle ende opp med hennes telefon.

- Jeg synes det er skremmende at dette skjer. Man skal kunne forvente bedre sikkerhet for landets nasjonalforsamling, sier Mette Hanekamhaug til VG.

Dahl er selv kritisk til hvordan tabben kunne skje.

- Jeg synes det er problematisk at datasikkerheten kanskje ikke er god nok. På Stortinget er vi jo også i en sårbar situasjon med mye sensitiv informasjon, sier André Oktay Dahl til VG.

- Selv om vi har jobbtelefoner er det naturlig at man bruker dem til å ta også private mobilbilder. Dette var helt uskyldige bilder, men det er noe med følelsen av trygghet, sier Dahl.

Stortingsdirektør Hans Brattestå legger seg helt flat etter mobiltabbene, og sier at dette ikke skal skje.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.