VANT FRØKEN NORGE: Hanne Karine representerte i 2003 Norge i Miss Universe, etter å ha gått til topps i Frøken Norge-konkurransen sammen med Elisabeth Wathne. Wathne representerte Norge i Miss World samme år. Foto: Se og Hør
VANT FRØKEN NORGE: Hanne Karine representerte i 2003 Norge i Miss Universe, etter å ha gått til topps i Frøken Norge-konkurransen sammen med Elisabeth Wathne. Wathne representerte Norge i Miss World samme år. Foto: Se og HørVis mer

Frøken Norge-vinner ble bitt av 25 flått

- Jeg blir kanskje aldri helt frisk, sier Hanne Karine Sørby Nilsen til Se og Hør.

SEOGHØR.NO: Hanne Karine Sørby Nilsen (34) ble kjent da hun deltok i TV3s realityprogram «Popstars» i 2001. Der dannet hun og fire andre artister popgruppen Cape. Gjennom serien møtte Hanne Karine også ektemannen, Alf Gunnar «Alfie» Nilsen (31).

Etter at popeventyret var over, ble Hanne Karine kåret til Frøken Norge, og representerte hjemlandet i Miss Universe i 2003.

Flått-plager
Det hun ikke visste var at hun allerede da hadde smitte i kroppen.

For en sommerkveld i 2002 var Hanne Karine på grillfest på Sørlandet. I løpet av kvelden ble hun bitt av hele 25 flått!

Det skulle bli starten på mange år med sykdom ...

– Et halvt år etter bittene begynte jeg å få plager, men jeg koblet ikke smertene til flåtten, forklarer 34-åringen.

Ble dårligere da hun ble mor
I 2009 fikk Hanne Karine og Alfie datteren Lily. Under ett år etter ble Hannes situasjon alvorlig forverret.

Prøver som ble sendt til Tyskland viste tydelige utslag på kroniske infeksjoner. I februar i fjor startet Hanne Karine med en åtte måneder lang antibiotikakur.

– Det er en kontroversiell behandling.

Mange leger mener det er farlig, men det reddet meg. I starten ble jeg veldig dårlig, da giftstoffene ble aktiverte, men mot sommeren ble jeg gradvis bedre. Jeg går fortsatt til behandling, og er nå 60 prosent frisk, sier den flotte artisten til Se og Hør Weekend.

Vil gjenoppta karrieren
– Det var veldig positivt å få en diagnose, selv om den er alvorlig. Jeg blir kanskje aldri helt frisk, men har slått meg til ro med at jeg skal klare meg med 70–80 prosent, sier skjønnheten.

Nå vil Hanne Karine gjenoppta artistkarrièren, og lanserte tidligere i år singelen «New
Beginning ».

– Før var jeg for fornuftig, og valgte den trygge veien. Sykdommen ga meg en vekker. Nå har jeg ikke noe å tape, og skal blant annet satse på musikk. Livet er kort, og bare artistlivet gir meg det rette kicket, sier Hanne Karine til Se og Hør Weekend.

Les mer om Hanne Karines tøffe kamp mot sykdommen i Se og Hør Weekend som er i salg nå!

LES OGSÅ:
Yngvar Numme: - Plutselig fikk jeg vondt i brystet