Frode Øverli ble «Årets Ølhund»

- Han gir ølet en selvfølgelig plass i hverdagen - på en folkelig måte, strippa for jåleri, begrunnet juryen.

VINNER: Tegneserieforfatter Frode Øverli stakk av med tittelen «Årets Ølhund» under bransjedager på Mathallen på Vulkan i ettermiddag. Foto: NTB scanpix
VINNER: Tegneserieforfatter Frode Øverli stakk av med tittelen «Årets Ølhund» under bransjedager på Mathallen på Vulkan i ettermiddag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Torsdag ettermiddag ble det avholdt et lukket arrangement for media, inviterte gjester fra det politiske liv, handels- og utelivsbransjen og bryggeriene på trendy Mathallen på Vulkan i Oslo.

Anledningen var kåringen av «Årets Ølhund» og slipp av årets 50 juleøl.

«Kåringen av Årets Ølhund er en tradisjon som strekker seg tilbake til 1973. Tidligere ølhunder teller bl.a. Rolv Wesenlund, Odd Børretzen, Jahn Otto Johansen og tidligere landbruksminister Lars Peder Brekk. Fjorårets prisvinner, gruvearbeider, sauebonde, stortingsmann og skjenkestovebestyrer Inge Staldvik vil dele ut årets pris», skriver direktør Petter Nome (58) i et presseskriv fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

SE OGSÅ DENNE UKENS SEOGHØR.NO WEEKEND-TV HER

I år stakk tegneserielager Frode Øverli (44) - mest kjent for å satt til live tegneseriehelten Pondus - av med den gjeve tittelen:

«Han setter en svært viktig del av norsk ølkultur på kartet - han lar menn får være menn, mannen i gata får lov å være akkurat det, og får nyte sin halvliter. Hos ham får ølet en selvfølgelig plass i hverdagen – på en folkelig måte, strippa for jåleri», var deler av juryens begrunnelse.

Blant de nominerte var TV 2-kokk Wenche Andersen (58), tidligere forsvarsminister og leder i Den Norske Turistforening Kristin Krohn Devold (51), forfatter Anne B. Ragde (54) og Venstre-leder Trine Skei Grande (43).
 
Bli fan av Seoghør.no på Facebook her
 
Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255
 
Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.
 
LES OGSÅ: Frode Øverli: - Ja, det er slutt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer