LER AV EPISODEN: Frithjof Wilborn ble torsdag lagt i bakken da han bestemte seg for å teste politistreiken direkte på P4. Men etter sending lo han av episoden. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.no
LER AV EPISODEN: Frithjof Wilborn ble torsdag lagt i bakken da han bestemte seg for å teste politistreiken direkte på P4. Men etter sending lo han av episoden. Foto: Sølve Hindhamar, Seher.noVis mer

Frithjof lagt i bakken av kunde

Frithjof Wilborns radiospøk fikk uventet utfall...

SEHER.NO: - Jeg tenkte bare "hva skjedde nå?"

Den tidligere TV 2-profilen Frithjof Wilborn (47) har denne uke vært medprogramleder i radioshowet "Michael direkte" på P4, men hadde ikke forventet at han skulle bli tatt for butikktyveri på den siste dagen av arbeidsuka.

Da Frithjof ble utfordret til å teste dagens halvannen timelange politistreik, gikk han aktivt til verks.

For åpen mikrofon brøt han først forbudet om å røyke innendørs i offentlige lokaler, deretter gikk han inn i en Carlings-butikk i Oslo for å prøve å ta med seg en jakke.

Stoppet av borgervern
Men selv om lovens lange arm glimret med sitt fravær, hadde ikke den muntre krølltoppen regnet med borgervernet.

- Det kom en kar som var 1,80 bred og 1,90 høy og tok tak i meg. I tillegg snublet jeg så jeg gikk i bakken. Han skjønte ikke at jeg var på radio, smiler Frithjof når Seher.no treffer han etter den dramatiske episoden.

Selv om han ble overrasket over å gå i bakken, tar Wilborn episoden med et smil.

- Da han skjønte hvem jeg var, sa mannen unnskyld. Jeg er ikke redd for å gå inn i den butikken igjen. Kanskje gir de meg til og med jakka, ler han.

Kaos i studio
Programleder Michael Andreassen innrømmer at det ble litt kaos også i studio, da den ivrige handlekunden grep inn.

- Jeg hørte banning og greier, men så ble ledningen til Frithjofs mikrofon revet vekk. Da var det bare å sette på noe musikk og finne ut hva som har skjedd, sier han til Seher.no.

Frithjof avslører at han kun en gang tidligere har prøvd seg på å stjele fra en butikk - men også da ble han knepet på fersken.

Stjal Non-stop
- Jeg prøvde å stjele en pose Non-stop da jeg var 11 år, men ble tatt. Men den gangen slapp jeg unna fordi han som eide butikken valgte å ikke ringe foreldrene mine. Jeg hadde nok gjort det annerledes, hvis jeg var ham.

Sammenstøtet i Carlings-butikken har imidlertid ikke lagt noen demper på arbeidsuka til Frithjof, som ikke legger skjul på at han trives godt på radio.

Men han vil ikke røpe om han planlegger et permanent comeback på TV-skjermen eller i radiostudio.

For tiden jobber jeg for et tidsskrift og trives godt med det. Jeg synes det å jobbe i en redaksjon er utrolig gøy, uansett om det er skrift, radio eller TV, sier han til Seher.no.

Har du et kjendistips? Send det til seher@seher.no! Eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Fikk depresjon etter TV2-bråket