SKAPEREN: Skaperen ble det siste programmet Frithjof Wilborn ledet på TV 2. Foto: Fisketorget Bergen
SKAPEREN: Skaperen ble det siste programmet Frithjof Wilborn ledet på TV 2. Foto: Fisketorget BergenVis mer

Frithjof ferdig i TV 2

Etter over elleve år i kanalen er Frithjof Wilborn ferdig i TV 2.

SEHER.NO: Tirsdag kunngjorde Nils Ketil Andresen, programdirektør i TV 2, og Sigurd Klomsæt, Wilborns advokat, at programlederen slutter etter eget ønske i TV 2, med virkning fra 31.januar 2008, skriver TV2 på sine nettsider.

- Begge parter er fornøyd med at man har kommet fram til enighet. Utover dette ønsker ingen av dem å kommentere saken, heter det i den korte pressemeldingen.

Frithjof Wilborn havnet på kant med arbeidsgiveren TV 2 etter å ha fått kritikk for økonomisk rot og andre forhold.

Denne høsten har 45-åringen for første gang på flere år ikke ledet programmer på TV2.

- Han har ingen konkrete planer, han skal ta seg fri fram til månedsskiftet januar/februar. Da  er han klar for nye arbeidsoppgaver, sier Wilborns advokat Sigurd J. Klomsæt til Seher.no.

- Etter mye tull og bråk tidligere i prosessen, kom vi i går kveld til en avtale. Alle parter er fornøyd med denne avtalen, sier Klomsæt til Nettavisen.

- Wilborn sier til meg at han har hatt elleve og et halvt gode år i TV 2 - og seks måneder som ikke var gode. Det siste halvåret har vært tøft for ham, og han har opplevd tiden som vond og vanskelig både for seg selv og for familien, sier Klomsæt videre til nettstedet.

Den tidligere fotballspilleren har anklaget TV 2 for å ha tatt skittentøyvasken ut i det offentlige rom.

Krangelen mellom Frithjof Wilborn og TV 2 blusset opp igjen, etter at Skaperen-programlederen gikk ut og krevde en unnskyldning fra tv-kanalen.

- Den trenger ikke å være offentlig. Det holder at jeg får den personlig, sa Wilborn til programleder Siv Stubsveen (38) på P4.

I intervjuet med P4 rettet Wilborn skytset mot direkte mot tidligere TV 2-sjef Kåre Valerokk, personaldirektør Marit Gunnestad og konserndirektør Rune Indrøy.

- I tillegg er det en fjerde person, som vet det selv! utbasunerte Wilborn i radiointervjuet.

Se og Hør skrev tidligere i sommer at den fjerde personen Frithjof Wilborn siktet til skal være TV 2-sportens sterke mann, Davy Wathne (57).

Ifølge bladet er de to tidligere kollegene fra TV 2 Sporten ikke lenger på talefot.

- Det er åpenbart en bitter personstrid mellom Frithjof og Davy – selv om de ikke har hatt noe offentlig oppgjør. Det handler mye mer om mistenkeliggjøring og prat i kulissene, forteller en sentralt plassert TV 2-kilde.

Verken Wilborn eller Wathne ville den gang kommentere saken.

Seher.no har ikke lyktes å komme i kontakt med Wilborn etter at nyheten ble kjent tirsdag.