David Copperfield:

Frikjent av retten for trylletrikset

Er ikke gjort økonomisk ansvarlig for den britiske turistens skader.

SAKSØKT: David Copperfield ble saksøkt på grunn av et triks han utførte under et show i Las Vegas i 2013. Den magiske illusjonen skal angivelig ha påført en tilskuer i salen, som også medvirket i trikset, en alvorlig hjerneskade og en forstuet albue. Video: CNN Vis mer
Publisert

I april kom den verdenskjente illusjonisten David Copperfield (61) i søkelyset etter at et av hans mange trylleshow hadde sendt ham i retten.

Illusjonisten ble saksøkt på grunn av et trylletriks han utførte under et show i Las Vegas i 2013.

En britisk tilskuer, Gavin Cox, som også medvirket i trikset, fikk påført en alvorlig hjerneskade og ei forstuet skulder under den magiske illusjonen, og hevdet dermed at Copperfield sto ansvarlig for hans skader.

Nå har retten i Las Vegas kommet med sin kjennelse, og har frikjent illusjonisten.

- Forsømmelig

Ifølge Guardian har juryen funnet at Copperfield har opptrådt forsømmelig, men at han ikke skal stå økonomisk ansvarlig for turistens skader. De fant heller ikke at hotellet i Las Vegas eller Copperfields selskap var skyldige i Cox sine skader.

Ettersom juryen fant at ingen i søksmålet var å klandre for ulykken, kan heller ikke Cox søke om økonomisk erstatning for sine skader.

Ifølge hans advokat, Benedict Morelli, har Cox pådratt seg en regning på mer enn 400 000 dollar, som tilsvarer omtrent 33 millioner kroner, som følge av skadene.

Saken fortsetter nedenfor.

I RETTEN: Det er Gavin Cox som gikk til sak mot David Copperfield. Han fikk ikke medhold. Her fra retten i april. Foto: Michael Quine / AP
I RETTEN: Det er Gavin Cox som gikk til sak mot David Copperfield. Han fikk ikke medhold. Her fra retten i april. Foto: Michael Quine / AP Vis mer
FRIKJENT: Retten i Las Vegas besluttet tirsdag å frikjenne illusjonisten David Copperfield. Foto: Michael Quaine / AP
FRIKJENT: Retten i Las Vegas besluttet tirsdag å frikjenne illusjonisten David Copperfield. Foto: Michael Quaine / AP Vis mer

«Det trettende trikset»

Hendelsen som Cox saksøkte Copperfield for strekker seg tilbake til 2013, da Copperfield holdt et show for full sal på MGM Hotel & Casino.

Blant de mange som var til stede, var Gavin Cox en av 13 publikummere som ble tatt opp på scenen av den berømte illusjonisten den kvelden.

Trylletrikset, som ble kalt «det trettende trikset», gikk ikke helt som planlagt. Trikset går ut på at 13 tilfeldig valgte mennesker forsvinner fra en boks de blir plassert i på mystisk vis.

Ifølge Las Vegas News skal 58 år gamle Cox ha falt og slått hodet kraftig. Fallet resulterte i en alvorlig hjerneskade, og ei forstuet skulder.

Avslørte trylletrikset

Copperfield har holdt utførelsen av trylletrikset hemmelig i over 20 år, men i retten måtte illusjonistens produsent Chris Kenner fortelle en fullsatt jury om hvordan det nå famøse trikset faktisk fungerer.

Realiteten viste seg å være at de 13 tilfeldig utvalgte deltakerne raskt ble ledet vekk fra området og gjennom passasjer på hotellet. De ble hastet gjennom blant annet kjøkkenet i høy fart, slik at de kunne havne bak resten av publikum for å overraske dem.

Ifølge Copperfield og hans produsent er «Lucky #13» blitt utført en rekke ganger gjennom hele 17 år, og mer enn 55 000 frivillige skal ha vært involvert.

Copperfield skal ikke ha utført trikset etter 2015.

LES OGSÅ: «Deadliest Catch»-stjerne (38) funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer