STRENGT: - Vi har ikke lov til å finne oss kjærester så lenge "Jakten" pågår, sier én av årets friere til Seher.no. Foto: TV 2
STRENGT: - Vi har ikke lov til å finne oss kjærester så lenge "Jakten" pågår, sier én av årets friere til Seher.no. Foto: TV 2Vis mer

Friernes hemmelige kontrakter

- Vi har ikke lov til å finne oss kjærester så lenge det pågår.

SEHER.NO: Tirsdag er det duket for nok en runde av "Jakten på kjærligheten", og denne gangen skal være av de fire bøndene nok en gang velge bort én av de fire gjenværende frierne.

Dermed er ting virkelig i ferd med å spisse seg til for Guro Huseby, Ragnhild Strømmen Strand, Silje Stensland og Ola Sylte.

Årets "Jakten" har fått stor oppmerksomhet, også i forhold til "usportslige" ting.

I september skrev Her og Nå at TV 2 bløffer, og at det bare er én av årets fire bønder som bor på gården. 

I midten av oktober tok flere friere bladet fra munnen, og ga overfor Seher.no sterkt uttrykk for at de synes høstens bonderomantikk var litt vel regissert fra TV 2 og Nordisk Film sin side.

Nå kan også Seher.no avsløre at årets kjærlighetssøkende deltagere er påført strenge retningslinjer fra TV-kanalen for å få lov til å være med i programmet.

Blant annet skal ingen av dem ha lov til å finne seg kjæreste så lenge innspillingen pågår.

- Vi har ikke lov til å finne oss kjærester så lenge det pågår, nei, sier en av årets friere til Seher.no.

Før innspillingen startet måtte hver enkelt deltager signere hver sin kontrakt. I kontrakten kommer det frem hva frierne får lov til og ikke.

Seher.no har vært i kontakt med flere av årets friere, som bekrefter at så lenge man er med i programmet har man ikke lov til å finne seg en å dele livet med - mens kameraene ikke er til stede.

- Hva skjer dersom dere bryter denne kontrakten?

- Det vet jeg ikke. Men jeg tror ikke vi får bot eller noe slikt. Men jeg synes tross alt ikke TV 2 har gjort noe galt her, de garderer seg jo litt i forhold til programmet de lager, forteller en av frierne.

Historien bekreftes av flere som har vært mer eller mindre med å konkurrere om bøndenes hjerter denne høsten.

- Selv tolker jeg kontrakten dit hen at det er ulovlig å få seg kjæreste så lenge man er med i programmet. Og ettersom jeg nettopp har røket ut, har jeg heller ikke funnet meg en kjæreste utenfor "Jakten", fortalte en annen frier til Seher.no for noen uker siden.

TV 2s pressekontakt for "Jakten på kjærligheten", Katrine Wergeland, har ikke spesielt lyst til å kommentere saken overfor Seher.no.

- Vi kommenterer ikke innholdet i kontrakter med deltagere, sier hun.

"Jakten på kjærligheten" sendes på TV 2 tirsdag klokka 20.00.

Har du et tips om "Jakten"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss her!

LES OGSÅ: Bonde-Guro fikk munnkurv av TV 2