Gunther fra «Friends»:

«Friends»-stjerna er ikke til å kjenne igjen

Baristaen Gunther fikk mye oppmerksomhet i løpet av seriens ti sesonger.

GUNTHER: Slik så skuespilleren som spilte Gunther ut i 2004. I dag har en nesten ikke til å kjenne igjen, og han har også kvittet seg med den ikonsike hårfargen. Foto: NTB Scanpix
GUNTHER: Slik så skuespilleren som spilte Gunther ut i 2004. I dag har en nesten ikke til å kjenne igjen, og han har også kvittet seg med den ikonsike hårfargen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at så å si alle stjernene fra situasjonskomedien «Friends», eller «Venner for livet» på norsk, har hatt solide karrierer etter at den siste og tiende sesongen ble sendt i 2004.

Serien gikk som en farsott over internasjonale så vel som norske tv-skjermer, og vennskapet mellom rollekarakterene Monica Geller, Chandler Bing, Ross Geller, Rachel Green, Joey Tribbiani og Phoebe Buffay har blitt et mange kjenner seg igjen i og føler de er en del av.

Også skuespiller James Michael Tyler (57) fikk mye tid på skjermen, men navnet hans i seg selv er nok ikke særlig kjent for mange.

Derimot er det vanskelig å glemme baristaen Gunther, som i løpet av sine 93 episoder var besatt og forelsket i Rachel, spilt av Jennifer Aniston (50).

POPULÆR: «Og nå er vi Instagram FRIENDS også. Hei Instagram», skriver den amerikanske stjerna Jennifer Aniston (50) på Instagram tirsdag ettermiddag. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

«Ugjenkjennelig»

Etter at siste episode ble sendt, har det imidlertid vært forholdsvis stille rundt den platinablonde baristaen, og nå, 16 år seinere, er han nesten ikke til å kjenne igjen.

Det bleke håret er nemlig byttet ut med et stort skjegg og en mer naturlig hårfarge, og på Instagram kan det se ut til at den 57 år gamle skuespilleren lever et forholdsvis normalt og tilbaketrukket liv.

James Michael Tyler har rett i overkant av 10 000 følgere på bildedelingstjenesten, og deler alt fra hverdagslige bilder og eksotiske reiser til kattebilder.

Han har også delt et bilde av seg selv, der han påpeker at han og Gunther ikke likner i det hele tatt.

«Ugjenkjennelig. Gunther fra Friends. Friends 25 år», skriver han til bildet.

View this post on Instagram

#unrecognizable #guntherfromfriends #friends25

A post shared by James Michael Tyler (@slate_michael) on

Ifølge danske Se og Hør var det ikke tilfeldig at Tylers karakter i situasjonskomedien hadde platinablondt hår. Skuespilleren skal nemlig tidligere ha sagt at en bekjent av ham var frisørlærling og hadde fått tillatelse til å bleike håret hans.

Derfor fikk han rollen

Mens Jennifer Aniston, Matt LeBlanc, Matthew Perry, Lisa Kudrow, Courteney Cox og David Schwimmer spilte i hele 236 episoder, var Tylers rolle den som medvirket i flest episoder utenom de seks hovedrollene.

Han skal også ha blitt valgt til å spille baristaen ettersom han var den eneste på settet som visste hvordan man brukte en espressomaskin.

I likhet med Gunther fikk også Aniston mye oppmerksomhet for sveisen sin - spesielt i de første sesongene. Selv om hun har gjort en rekke minneverdige roller siden tida på «Friends»-settet, er det likevel den serien mange forbinder henne med.

Aniston var på 90-tallet så populær at også mange valgte å kopiere hårsveisen hennes, som fikk navnet «The Rachel» - en frisyre hun hadde helt i starten av suksessen.

Vis mer

«The Rachel»

Og at hun endte opp med den mye omtalte hårsveisen, var kanskje ikke planen i utgangspunktet. I 2013 avslørte nemlig frisøren Chris McMillan, som fremdeles jobber tett med 50-åringen, at han var høy da han klippet henne.

- Jeg har vært edru i 14 år, så jeg føler meg trygg nok til å kunne si det nå, sa McMillan til Women's Wear Daily for seks år siden.

Selv hatet Aniston den berømte frisyren, noe hun har uttalt flere ganger.

- Da jeg først møtte frisøren min, Chris McMillan, i salongen hans i Los Angeles, ga han meg en fantastisk klipp. En måned seinere ga han meg det som ble kjent gjennom «Friends» som «The Rachel», har Aniston sagt i et intervju med The Telegraph.

View this post on Instagram

#friends25 #therachel #jenniferaniston #love

A post shared by C H R I S M C M I L L A N (@mrchrismcmillan) on

I tillegg krevde sveisen at skuespilleren gikk til frisøren hver sjette uke for å opprettholde den.

- Det var skikkelig dritt, for å være ærlig. Kanskje en av de vanskeligste frisyrene å opprettholde med mindre Chris gjorde det for meg, la hun til.

LES OGSÅ: - Har vokst opp med skam

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer