- «Friends» ødela forholdet mitt til andre mennesker

TV-suksessen fikk dramatiske følger for flere av seriens stjerner.

Foto: Rex Features
Foto: Rex Features Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: TV-serien «Friends», eller «Venner for livet» som den ble kalt på norsk, gikk på skjermen fra 1994 til 2004 og ble en gedigen suksess.

Komiserien gjorde også de seks skuespillerne Jennifer Aniston (47), Courteney Cox (52), Lisa Kudrow (53), Matthew Perry (46), David Schwimmer (49) og Matt LeBlanc (49) til stjerner over natten.

Da seriens siste sesong ble sendt for 12 år siden tjente «Friends»-stjernene svimlende åtte millioner kroner per episode.

Men berømmelsen førte ikke bare med seg glede.

Nå avslører David Schwimmer at kjendisstatusen fikk ham til å forandre syn på verden. 

- Det var skikkelig skremmende til tider. Selvfølgelig var det veldig spennende og gøy, men for meg personlig var det ganske rystende. Det ødela forholdet mitt til andre mennesker på en måte som jeg brukte årevis på å tilpasse meg og føle meg komfortabel med, forteller han ifølge Contactmusic.com

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR GJENG: Da siste episode av «Friends» ble sendt i 2004 benket hele 55 millioner mennesker seg foran skjermen. Foto: WARNER BROS TV / Album
POPULÆR GJENG: Da siste episode av «Friends» ble sendt i 2004 benket hele 55 millioner mennesker seg foran skjermen. Foto: WARNER BROS TV / Album Vis mer

Gjemte seg for folk

Schwimmer var 27 år da han fikk rollen som Ross Geller og hadde ingen ide om at showet ville snu livet hans på hodet.

- Som skuespiller var jobben min å observere livet og andre mennesker, så jeg pleide å spasere rundt med hodet hevet mens jeg virkelig engasjerte meg i menneskene jeg observerte.

- Effekten av å bli berømt var det totalt motsatte. Det fikk meg til å ønske og ikke bli gjenkjent, så jeg skjulte meg alltid bak en caps. Og etter en stund innså jeg at jeg ikke lenger observerte andre mennesker; jeg prøvde i stedet å gjemme meg, forklarer han, ifølge nettstedet.

Saken fortsetter under bildet.

TV-PAPPA: Her er David i en scene med TV-sønnen Ben som han får med sin første kone Carol.
TV-PAPPA: Her er David i en scene med TV-sønnen Ben som han får med sin første kone Carol. Vis mer

Men det er ikke bare Schwimmer som slet med å håndtere braksuksessen.

Matthew Perry, som spilte Chandler Bing i serien, har tidligere vært åpen om sitt alkohol- og dopmisbruk.

- Jeg spilte i serien fra jeg var 24 til jeg var 34 år. Jeg var verdenskjent! Alle ville ha en bit av oss. Fra andres perspektiv, virket det som vi hadde alt vi kunne drømme om. For min del var det den mest ensomme perioden i livet mitt, fordi jeg slet med alkoholisme, har han fortalt til People. 

Også Matt LeBlanc, som hadde rollen som Joey Tribbiani, gikk på en smell.

Stjernestatusen etter «Friends» ga LeBlanc spin off-serien «Joey», men programmet ble langt fra den suksessen TV-kanalen hadde håpet på, og ble kansellert etter bare to sesonger.

Dette førte til at Matt gikk på en skikkelig smell og trakk seg helt tilbake fra rampelyset.

- Jeg forlot knapt huset på flere år. Jeg var utbrent. Jeg ønsket ikke å ha en timeplan eller å måtte være et sted, har han sagt til The Mirror.

LES OGSÅ: Nå er «Friends»-sveisen tilbake

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer