«Helsekost Furuseth»:

Fridde til kona - for andre gang

Bahador hadde ett mål for øye da han tok fatt på slankereisen.

SUNNERE LIV: Gjengen Else Kåss Furuseth fikk med seg. F.v. Pernille, Bahador, Else, Johan og Benedichte. Foto: Jørgen Bull / NRK
SUNNERE LIV: Gjengen Else Kåss Furuseth fikk med seg. F.v. Pernille, Bahador, Else, Johan og Benedichte. Foto: Jørgen Bull / NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne våren åpnet Else Kåss Furuseth (42) seg om vekt, kropp og selvbilde i NRK-serien «Helsekost Furuseth».

I seks programmer lot 42-åringen kameraene følge henne på en livsstilsreise sammen med fire andre mennesker som alle delte samme mål; å gå ned i vekt, samt å legge om livsstilen sin.

Gjennom programmet har seerne fått være vitne til deltakernes opp- og nedturer. Mange har også latt seg inspirere, fascinere og begeistre av de modige menneskene som åpnet seg om sårbare temaer som dukket opp underveis i serien.

Alle hadde ulike mål og ønsker med vektnedgangen sin, og for småbarnsfar Bahador Bayani (29) var det spesielt en faktor som motiverte han aller mest - han ville gjerne fri til kona for andre gang.

Se og Hør Reality Awards hadde Caroline Nitter som reporter, der hun blant annet snakket med Tone Damli, Carina Dahl og Alessandra Mele. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

- Vil gifte meg på nytt

Han er allerede godt gift med kona Niloofar, men da de ble smidd i hymens lenker var han ikke i den formen han gjerne skulle ønske at han var.

- Da jeg giftet meg for mange år siden hadde vi ikke stor bryllupsfest. For det første var det ingen klær som passet. For det andre hadde vi ikke mange gjester, uttalte han i NRK programmet.

Der kom det også frem at han ønsket å gifte seg på nytt - når han kommer inn i en dress han liker - og at han gjerne vil gi kona si et ordentlig bryllup, med medfølgende frieri. Men først måtte han gå ned litt i vekt.

«Cuffing season» er rett rundt hjørnet, og hvem blir sammen igjen? Caroline Nitter svarer Se og Hør Reality Awards. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer

Et helt år fikk TV-kameraene lov å følge 29-åringen og de andre deltakerne. I den siste episoden fikk seerne se at han atter en gang gikk ned på kne foran sin utkårede - og fikk ja - denne gangen også.

Til Se og Hør Reality Awards kan Bahador nå fortelle at bryllupet fortsatt lar vente på seg.

- Det stemmer. Jeg fridde til kona på nytt, og fikk ja denne gangen også, heldigvis. Vi har ikke planlagt bryllupsfesten ennå, ettersom vi venter på det rette tidspunktet hvor vi kan ha den bryllupsfesten vi alltid har ønsket oss. Det eneste vi vet er at det blir fantastisk å kunne gjøre det igjen.

Traff blink

Når Bahador ikke planlegger bryllupsfest eller leker med barna, jobber han som bussjåfør, et yrke som passer han midt i blinken.

- Det er jo som de sier i sangen: «En bussjåfør er en mann med godt humør». Jeg er alltid blid, så jeg føler at det i mitt tilfelle er en veldig passende låt, forteller han, før han legger til:

- Rett etter at «Helsekost» hadde gått på TV, var det faktisk et par passasjerer som kjente meg igjen. Det varmet hjertet mitt.

Bahador forteller videre at han fortsatt prøver å holde seg til de tingene han har lært i programmet. Han innrømmer derimot at han ikke anså deltakelsen som en livsstilsendring der og da.

Se og Hør Reality Awards beklager til Ronny Brede Aase og Tuva Fellman for hendelsen på fjorårets prisutdeling. Video: Jenny Emilie Aas/Nora Skavhaug Vis mer

For 29-åringen ble programmet en liten verktøykasse med tips, råd og veiledning til hvordan han kunne leve et langt og sunt liv, der han kunne være så delaktig i barnas liv som han ønsket seg.

- Jeg har jo vært på mange kurs og lignende som har gitt meg en grei pekepinn på hvordan jeg kan leve sunnere. Det som har hjulpet meg veldig, er å vite at jeg ikke står i det alene lenger. Jeg vet at hele gjengen er der for meg, og de støtter meg dersom jeg skulle trenge hjelp. Det er vel noe av det viktigste som har skjedd med livet som følge av deltakelsen.

Han fortsetter:

- Som Else alltid sier: «Sammen er vi mindre alene» - og det er helt sant. Jeg har det veldig fint for tiden. Jeg er i topp stand rent helsemessig, ifølge prøveresultatene som jeg tok for en måned siden. Det er litt fint å vite, og jeg vet ikke om jeg hadde kommet så langt om ikke jeg hadde fått den lille starthjelpen fra «Helsekost Furuseth».

LES OGSÅ: Festet sammen i Oslo

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer