FROKOST-TV: Lise er blant annet kjent som tv-kokk på NRKs frokost-tv. Her med programledere Hilde Hummelvold og Petter Nome.
FROKOST-TV: Lise er blant annet kjent som tv-kokk på NRKs frokost-tv. Her med programledere Hilde Hummelvold og Petter Nome.Vis mer

Fridde på Frokost-tv

Tv-kokk Lise Finckenhagen utnyttet skuddårsdagen...

SEHER.NO: TV-kokk Lise Finckenhagen (30) fridde til sin kjæreste på direktesendt tv!

Tradisjonen sier at det er mannen som skal spørre kvinnen om de vil gifte seg - eller fri som det også heter.

Men hvert fjerde år, på skuddårsdagen,  får kvinner den samme muligheten. Da kan også de gå på "frierføtter".Og denne muligheten utnyttet NRKs kjendiskokk Lise Finckenhagen til det fulle.

For under NRKs Frokost-TV skuddårsdagen fridde hun nemlig til sin kjæreste og samboer gjennom 7 år, Espen Pettersen (33).

Det var etter at et annet par først hadde forlovet seg under sendingen at tv-kokken fikk sjansen til å "kapre" sin kjære.

På spørsmål om hun hadde planer om å gifte seg snart, svarte hun at hun faktisk hadde vært forlovet med kjæresten for flere år siden, men at de aldri hadde satt noen dato.

- Vi kjøpte ringer da vi hadde vært sammen i ett år, og var enige om at vi skulle gifte oss, men det var liksom ikke noe skikkelig frieri. Og så har det ikke blitt noe av dette bryllupet etterpå, plutselig skulle vi ha barn og vente til han var blitt større, og så kom det et barn til. Det har rett og slett kokt litt bort, sa hun.

Dermed ble hun oppfordret til å fri på nytt.

Og den sjansen lot ikke kokke-Lise gå fra seg.

- Espen, vil du gifte deg med meg? spurte hun.Kort tid etter var Espen på telefonlinja inn i studio, og svaret, det var et soleklart ja.

Se frieriet her (ekstern link)

- Lise vet at jeg elsker henne og selvfølgelig skal gifte meg med henne, sa han.

Se svaret her (ekstern link)

Paret har også barna Lukas (snart 2) og Herman (5) sammen.
Skikken med frieri på skuddårsdagen kommer visstnok fra Irland og oppstod allerede i det 5. århundret.

Det var St. Patrick som skal ha gitt kvinnene tillatelse til å fri akkurat den dagen. Årsaken var nemlig den at St. Brigid hadde klaget over at kvinner alltid måtte vente så lenge på å få seg ektemann.

Og dersom en kvinne får nei på skuddårsdagen, da sier tradisjonen at mannen må kjøpe henne 12 par hansker.

Årsaken - kvinnen skal kunne skjule at hun ikke bærer forlovelsesring.

LES OGSÅ: - Fridde og fikk ja

Les mer om kjendisers kjærlighetsliv på TOPP.NO