«Farmen»-Erlend:

- Fridde på et toalett

«Farmen»-pastor Erlend Indergaard giftet seg året etter han traff sin Annika.

LANGT FORHOLD: Erlend Indergaard og kona Annika giftet seg så langt tilbake som i 1991. Foto: Foto: Eli Joy Tornes / Privat
LANGT FORHOLD: Erlend Indergaard og kona Annika giftet seg så langt tilbake som i 1991. Foto: Foto: Eli Joy Tornes / Privat Vis mer
Publisert

I slutten av juli flyttet Erlend Indergaard (53) inn på Li gård i Stange kommune for å delta i den 18. utgaven av «Farmen». Gården har blitt benyttet to ganger tidligere - én i «Farmen»- og én i «Farmen kjendis»-sammenheng.

Så langt har 53-åringen, som er pastor og leder for pinsemenigheten Betel i Trondheim, fått mye TV-tid. Søndag slo han ut Einar Lund (21) i tvekampgrenen øksekast, mens han onsdag på ny ble valgt til kamp - denne gang som førstekjempe.

- Litt pinlig

Se og Hør møtte Indergaard og samtlige 13 andre deltakere dagen før de skulle inn på «Farmen»-gården. Da fortalte Indergaard at han har vært gift med kona Annika (56) i smått fantastiske 31 år. Sammen har de fire barn - som er henholdsvis 29, 28, 26 og 21 år gamle.

- Det er helt fantastisk. Og så blir det bare bedre og bedre, vi vokser mer og mer sammen, sa «Farmen»-deltakeren til Se og Hør under lanseringen den gang.

Paret giftet seg i 1991, ett års tid etter at de traff hverandre i svenske Uppsala, der Annika bodde og Indergaard studerte.

Den gang var Erlend bare 22 år, mens hans kommende kone var fylt 25.

UGGEN STEMNING: Storbonde Dan-Håvard Johnsen valgte Indergaard til førstekjempe onsdag. Dermed må han ut i ny tvekamp søndag. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
UGGEN STEMNING: Storbonde Dan-Håvard Johnsen valgte Indergaard til førstekjempe onsdag. Dermed må han ut i ny tvekamp søndag. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

Selve frieriet er imidlertid ikke «Farmen»-pastoren så stolt av.

- Det er litt pinlig. For jeg hadde det egentlig ikke travelt og tenkte: «ja ja, det er vel greit å gifte seg når man er 28», forteller realitydeltakeren, som på det tidspunktet også hadde et sterkt bånd til den kristne troen.

ØKSEUHELL: Det ble blodig alvor i sesongpremieren av «Farmen» da Einar hadde et ublidt møte med en øks. Video: TV2 / Rød Løper. Vis mer

Dukket opp uanmeldt

Én dag, på et svært tidlig tidspunkt i datingen mellom de to, hadde Indergaard bedt kvinnen han likte så godt ut på en date.

Men så skjedde det noe mens han var på jobb, i en lunsjrestaurant han på den tiden jobbet på.

KJEMPER HARDT: Høstens deltakere er, fra venstre: Stine Engen, Erlend Indergaard, Maymona Mohamed, Einar Lund, Lasse Fredheim, Bente Rabba, Andrea Rosli, Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink.Foran fra venstre: Programleder Niklas Baarli, Ivana Mirić, Dagny Vartdal, Hashar Aziz, Benjamin Lien og Dan-Håvard Johnsen. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2
KJEMPER HARDT: Høstens deltakere er, fra venstre: Stine Engen, Erlend Indergaard, Maymona Mohamed, Einar Lund, Lasse Fredheim, Bente Rabba, Andrea Rosli, Hanne Mathea Friis og Henrik Eijsink.Foran fra venstre: Programleder Niklas Baarli, Ivana Mirić, Dagny Vartdal, Hashar Aziz, Benjamin Lien og Dan-Håvard Johnsen. Foto: Anton Soggiu/Strix Televisjon/TV 2 Vis mer

- Sjefen min på restauranten hadde blitt kristen. Og det skulle være et opplegg den kvelden - et opplegg for de som var nye i den kristne tro. Og jeg var så samvittighetsfull at jeg tenkte jeg måtte være med ham. Jeg var jo kristen selv.

Den da 22 år gamle Indergaard ga beskjed om at daten måtte utsettes, noe som ga større konsekvenser enn han noensinne hadde sett for seg.

TRAMPER: Det ble dramatisk på «Farmen» da en av kuene gikk til angrep på gårdshunden. Video: TV 2 / Rød Løper Vis mer

- Hun hadde gledet seg til den kvelden, hun hadde plukket ut klær og alt - mens jeg bare tenkte: «Ja, ja, vi tar det jo bare igjen neste uke». Jeg skjønte ikke at det var en kalddusj for henne, at hun ble skikkelig lei seg.

Så:

- Det som skjedde var at hun etter hvert bestemte hun seg for å komme og snakke med meg mens jeg var på jobb den dagen. Hun kom da jeg vasket dassen …

- Har blitt mobbet

Den unge «toalettrengjøreren» ble tatt litt på sengen, innrømmer han nå, over tre tiår senere.

- Hun spurte «Men Erlend hva skjer mellom oss nå da»? Det datt ut av meg at jeg jo tenkte at det skulle bli oss og at jeg allerede hadde snakket med pappa om det, ha ha. Så jeg fridde på et toalett, sier han med en god dose latter, før han fortsetter:

BLE SOM LOVET: Niklas Baarli og Benjamin Silseth forteller om hvordan brylluppet og bryllupsnatten foregikk. Video: Steffen Pettersen. Reporter: Sofie Losen. Vis mer

- Det er vel egentlig så uromantisk som det går an å få det? Jeg har blitt mobbet for den der i ettertid.

Så pinlig var frieriet, at Indergaard følte at han måtte gjøre det på ny en stund etterpå - i en mer romantisk setting, etter at de hadde vært ute og spist sammen.

- Men: Det reelle frieriet var faktisk litt «fremprovosert» på dass. Åtte-ti måneder etter giftet vi oss. Og ekteskapet har vært helt fantastisk, bedyrer «Farmen»-deltaker Erlend Indergaard overfor Se og Hør.

LES OGSÅ: - Skal aldri gifte meg igjen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer