Fridde etter fire måneder

Storebroren til Tora Berger gjør som lillesøster: Legger børsa på hylla og gifter seg!

FORELSKET: Skiskytter og verdensmester i langrenn, Lars Berger, har kjøpt hus på Øyer sammen med kjæresten Linda Tangen. Linda er utdannet tømrer, og godt i gang med å renovere huset.  Foto: Geir Olsen
FORELSKET: Skiskytter og verdensmester i langrenn, Lars Berger, har kjøpt hus på Øyer sammen med kjæresten Linda Tangen. Linda er utdannet tømrer, og godt i gang med å renovere huset. Foto: Geir Olsen Vis mer

SEOGHØR.NO: Skiskytteresset og verdensmesteren i langrenn, Lars Berger (35), har kjøpt hus sammen med kjæresten Linda Tangen (30). På Øyer, litt nord for Lillehammer, er paret godt i gang med både renovering av den store villaen og bryllupsplaner.

Linda er utdannet tømrer, og jobber til daglig i Passbygg, som driver med hytteutvikling i Hafjell. Hjemme på Øyer er Lars lærevillig hjelpegutt.

– Jeg lærer litt hver dag, sier Lars, som mandag offentliggjorde at han legger børse og ski på hylla på grunn av kneproblemer. Nå venter en heltidsjobb i Norges Skiskytterforbund.

Selv om lillesøster Tora Berger (34) er litt mer berømt, så har Lars en imponerende merittliste. Høydepunktet i karriere kom da han vant la fra seg børsa, og vant individuelt VM-gull på 15 kilometer langrenn under ski-VM i Sapporo i 2007.

SØSKENMORO: Lars og Tora Berger har alltid hatt et kameratslig forhold. Foto: Se og Hør
SØSKENMORO: Lars og Tora Berger har alltid hatt et kameratslig forhold. Foto: Se og Hør Vis mer

Under samme mesterskap vant han også stafettgull - som to år tidligere, i Oberstdorf. Med gevær på ryggen har han ett stafettgull i VM, samt fire sølvmedaljer – to av dem individuelle.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Lars Bergers frieri Foto: Se og Hør
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Lars Bergers frieri Foto: Se og Hør Vis mer

Lars og Linda traff hverandre i påsken i fjor. Og bare fire måneder senere hadde Lars planlagt sitt livs utfordring: Frieriet.

Han overrasket Linda grytidlig på 30-årsdagen hennes. Linda hadde forberedt seg på en ganske vanlig mandag på jobb, men våknet brått da Lars sto der i noe han selv betegner som «meget tynt morgenantrekk».

- Jeg var ikke i tvil om hva jeg skulle svare, forsikrer Linda, som senere på dagen fikk både roser og middag.

– Jeg falt for det gode humøret hans. Også er han jo utrolig kjekk da, sier Linda, som er fra Harpefoss, drøye 10 mil sør for Lesja, der Lars kommer fra.

Hun har en sønn (9) og en datter (7) fra før, og hun merker at Lars er en god pappa. Han kan ikke utelukke at familien blir større med tiden.

– Vi har ingen barn på gang nå, men hvem vet hva som skjer, sier Lars og smiler.

LES OGSÅ: - Tora Berger har blitt mamma