- Fridas liv til scenen

- Hun har hatt det mest dramatiske livet av oss alle, sier tidligere ABBA-kollega.

KUL KVARTETT: Bjørn, Agnetha, Anni-Frid og Benny i matchende antrekk fra sine glansdager. Foto: All Over Press
KUL KVARTETT: Bjørn, Agnetha, Anni-Frid og Benny i matchende antrekk fra sine glansdager. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ABBA-stjernen Bjørn Ulvaeus vil at det begivenhetsrike livet til tidligere bandkollega Anni-Frid Lyngstad skal bli teater eller musikal. Det skriver The Daily Mail.

- Livet hennes er en klassisk askeladdhistorie, forteller den 61 år gamle låtskriveren som for tiden høster suksess verden rundt med ABBA-musikalen "Mamma Mia!".

Frida, som brunetten fra ABBA populært blir kalt, ble født i 1945 og vokste opp som foreldreløs. Hun var resultat av sin norske mors forhold til en gift, tysk nazi-offiser og et produkt av Heinrich Himmlers Lebensborn-program, som oppfordret tyske offiserer til å få barn med skandinaver av "passende rase" under okkupasjonen.

Da Fridas mor døde av nyresvikt, ble hun smuglet til sin bestemor i Sverige, og unngikk med nød og neppe å bli sendt til en institusjon for "tyskerunger", hvor mange ble grusomt behandlet.

Tre tiår senere, i 1977, kom sannheten om Fridas bakgrunn frem i et tysk ukeblad. Det førte til en litt ubehagelig gjenforening med faren, som Frida trodde var død, og ABBA-stjernen slet i etterkant med depresjoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer