- Fridas liv til scenen

- Hun har hatt det mest dramatiske livet av oss alle, sier tidligere ABBA-kollega.

KUL KVARTETT: Bjørn, Agnetha, Anni-Frid og Benny i matchende antrekk fra sine glansdager. Foto: All Over Press
KUL KVARTETT: Bjørn, Agnetha, Anni-Frid og Benny i matchende antrekk fra sine glansdager. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ABBA-stjernen Bjørn Ulvaeus vil at det begivenhetsrike livet til tidligere bandkollega Anni-Frid Lyngstad skal bli teater eller musikal. Det skriver The Daily Mail.


- Livet hennes er en klassisk askeladdhistorie, forteller den 61 år gamle låtskriveren som for tiden høster suksess verden rundt med ABBA-musikalen "Mamma Mia!".


Frida, som brunetten fra ABBA populært blir kalt, ble født i 1945 og vokste opp som foreldreløs. Hun var resultat av sin norske mors forhold til en gift, tysk nazi-offiser og et produkt av Heinrich Himmlers Lebensborn-program, som oppfordret tyske offiserer til å få barn med skandinaver av "passende rase" under okkupasjonen.


Da Fridas mor døde av nyresvikt, ble hun smuglet til sin bestemor i Sverige, og unngikk med nød og neppe å bli sendt til en institusjon for "tyskerunger", hvor mange ble grusomt behandlet.


Tre tiår senere, i 1977, kom sannheten om Fridas bakgrunn frem i et tysk ukeblad. Det førte til en litt ubehagelig gjenforening med faren, som Frida trodde var død, og ABBA-stjernen slet i etterkant med depresjoner.


I 1992 giftet Frida seg for tredje gang - denne gangen med den tyske prinsen Ruzzo Reuss von Plauen.


- Fra foreldreløs til prinsesse. Jeg har aldri tenkt på det slik før, men jeg kan se for meg scenene, forteller Bjørn, som selv har vært gift med "hun blonde i ABBA" - Agnetha Fältskog.


Men om Hennes Høyhet, som Frida nå kan kalle seg, er særlig lysten på å se sitt til tider svært urolige liv på scenen er vel heller tvilsomt...


 

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer